Hoe Maak Je Een Creatieve Video Voor Je Bedrijf?

Hoe Maak Je Een Creatieve Video Voor Je Bedrijf?

Wil je als ondernemer opvallen met filmpjes? Dan is een creatieve video één van de beste mogelijkheden om de aandacht te pakken bij je doelgroep. Maar hoe maak je een creatief filmpje. In deze blog laagdrempelige voorbeelden en handvaten.

 

Onlangs heb ik 10 Facebook filmpjes gemaakt. Bij Facebook video draait het veel meer om de entertainmentfactor ten opzichte van YouTube video’s. Facebook is meer het entertainplatform, terwijl YouTube meer het informatieve platform is. Als je wilt weten hoe je een fietsband plakt, ga je naar… juist YouTube.

 

Voor mij als YouTuber was het dan ook even lastig om om te schakelen naar Facebook video’s. Hoe kan ik op een makkelijke en snelle manier toch een creatieve persoonlijke Facebook video maken? Toch is het uiteindelijk veel makkelijker, dan ik vooraf dacht. Denk niet te moeilijk. Gebruik attributen die in de buurt zijn. Toch moet je wel oppassen dat creativiteit niet overgaat in belachelijkheid. Dan sla je de plank mis. Daarnaast moet de stijl passen bij de branding van je bedrijf en bij jou als persoon.

 

Dieren

Een belangrijk ingrediënt bij het maken van aansprekende filmpjes zijn dieren en dan met name poezen. Die doen het altijd goed. Maar ja, het moet wel aansluiten en passen bij je video. Toch kun je soms een leuk bruggetje slaan, zoals ik bij deze video heb gedaan:

Een poes doet het altijd goed, maar het moet wel aansluiten bij je onderwerp.

Mensen

Bij een creatieve video denk je misschien niet gelijk aan mensen in beeld. Denk je eerder aan bijzondere beelden, foto’s  of afbeeldingen. Toch blijkt dat mensen sneller geneigd zijn om naar andere mensen te kijken dan naar afbeeldingen of video’s waar geen mensen in voorkomen. Denk maar eens aan een grote stad. Waar kijk jij naar als je even rustig op een terrasje zit?

Video’s met aparte en/of flitsende effecten zijn dooddoeners. Het wordt al snel geassocieerd met een branding/teezer video van een bedrijf. Niet doen dus, ook al is het creatief bedoeld.

 

Creatief begin

Het begin van je video is het allerbelangrijkste. Hier moet je de aandacht van de kijker pakken. Door alle afleiding op het internet wordt het steeds moeilijker om de aandacht te pakken. Probeer met de opening bij de kijker de volgende reactie uit te lokken: “wauw wat gebeurd hier” of “wtf gebeurd hier”. Nieuwsgierigheid wekken dus.

 

Creatief einde

Het einde is belangrijk voor het gevoel. Als het einde van de video aansprekend en opmerkelijk is, houdt de kijker hier een positief gevoel aan je filmpje over (ook al was het middenstuk misschien wat minder interessant). Ik pas vaak bloopers op het einde van mijn YouTube video toe. Stukjes waar ik mezelf verspreek of iets geks gebeurd. Dit wordt gewaardeerd door de kijkers en laat tevens het persoonlijke van jezelf zien. Dat je ook maar een mens bent.

 

De creatiefste video

Zoals eerder aangegeven zit er een verschil tussen een Facebook video en een YouTube video. Hieronder zie je de creatiefste Facebook video uit de serie “10 Facebook VideoMarketing Tips”:

De meest gewaardeerde video uit de Facebook serie.

 

Ook aan de slag met video’s maken of vloggen voor je bedrijf?

Schrijf jezelf dan in voor de praktische workshop videomarketing . Hier leer je om kwalitatief goede en aansprekende filmpjes te maken voor je bedrijf.

Over de schrijver
Reactie plaatsen