Hoe Maak Je Een Optimale Titel Voor Jouw You-Tube Filmpje?
14 september 2013 

Hoe Maak Je Een Optimale Titel Voor Jouw You-Tube Filmpje?

In deze blog geef ik jou als zelfstandig ondernemer 6 tips hoe je de titel van jouw You-Tube filmpje optimaliseert. Door een geoptimaliseerde titel wordt je filmpje beter gevonden cq. komt jouw filmpje op pagina één van de zoekresultaten. Ook wordt je filmpje sneller aangeklikt.

 

Tip 1: Gebruik de juiste woorden

Het schijnt dat You-Tube woorden zoals “Hoe”, “Waarom” en “Wat” erg goed waardeert. Het betreft dus allemaal woorden die voorkomen in een vragende zin. Vooral het woord “Hoe” (van hoe te doen / how to do), scoort goed. Een voorbeeld van een “Hoe titel”: “Hoe plak ik een fietsband”.

Woorden die slecht scoren zijn verkoop, te koop, goedkoop, gratis, etc. De woorden die gericht zijn op het (direct) verkopen van producten of diensten scoren dus slecht.

 

Tip 2: Geef geen misleidende titel op

De titel van je filmpje moet exact aangeven waar de video over gaat. Misleiding kan op den duur zorgen dat je filmpje ver naar beneden zakt in de zoekresultaten. Google en You-Tube willen de meest relevante resultaten van een zoekopdracht. Het eerste resultaat moet het beste antwoord zijn op de vraag of zoekwoord dat de bezoeker van Google of You-Tube intypt.

Ook heb je uiteindelijk kans dat misleiding “minpunten” oplevert voor jouw account. Hierdoor kan deze misleiding ook negatieve gevolgen hebben voor de rest van jouw filmpjes.

 

Tip 3: Werk met nummers

Door nummers/cijfers te gebruiken in je titel wordt je titel sneller aangeklikt. Bijvoorbeeld: “Hoe bereik je jouw ideale gewicht? 5 Tips om op je ideale gewicht te komen”

 

Tip 4: Maak de titel vragend

Stel een vraag in je titel. Hierdoor wek je nieuwsgierigheid op. De kijker van de zoekresultaten wil het antwoord op de vraag weten en klikt hierdoor sneller op je titel. Bijvoorbeeld: “Waarom is light boter slecht voor je gezondheid?”

 

Tip 5: Weet voor welk publiek je de film en dus je titel maakt

Deze tip is niet alleen belangrijk voor de inhoud van het filmpje zelf. Ook de titel moet afgestemd zijn op jouw publiek/jouw “ideale klant”. Als jouw ideale klant een lagere beroepsopleiding heeft, moet je dus een makkelijk te begrijpen titel hebben. Voor een doelgroep die hoger beroepsonderwijs heeft genoten, kun je een wat chiquere titel maken.

“Praat” dus met de titel tegen jouw “ideale” klant.

 

Tip 6: Werk Met Hoofdletters Van De Eerste Letter Van Elk Woord Van Je Titel

Dit is een tip die niet hele grote stappen zet, maar wel bijdraagt aan een sneller klikresultaat. Door de eerste letter van elk woord van de titel uit te voeren met een hoofdletter, komt je titel beter en netter over dan een normale titel. De titel valt hierdoor iets beter op tussen alle zoekresultaten/titels die deze tip niet toepassen .

Voer deze tip niet door in de beschrijving van je filmpje (de beschrijving van je filmpje is het vak/de tekst onder je film). De beschrijving doe je op de “normale” manier.

 

Ga met You-Tubemarketing voor meer klanten. Ik help jou graag.  Download mijn gratis e-book “10 direct toepasbare tips voor meer klanten”. Je ontvangt dan ook wekelijks tips over onder meer You-Tubemarketing.  Download dus nu mijn gratis E-book en ontvang leuke kado’s.

Over de schrijver
Fara
Door

Fara

op 10 Mar 2014

Wat een 6 top tips Theo ;) Je hebt een super leuke en informatieve site en ik volg je graag. Ga zo door! Groetjes, Fara

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 10 Mar 2014

Hoi Fara, Bedankt. Er komen wekelijks nieuwe artikelen bij, dus de informatie wordt alleen maar meer. Succes met het maken van jouw video's. Groetjes, Theo de Kleijn

Reactie plaatsen