Hoe Maak Je Een Goede Facebook Video Voor Je Bedrijf?

Hoe Maak Je Een Goede Facebook Video Voor Je Bedrijf?

Als je als ondernemer een video plaatst op Facebook, dan wil je wel dat de video rendement oplevert. Maar hoe maak je zo’n video voor je bedrijf, die veel bekeken wordt en goed converteert? In dit blogartikel het antwoord.

Facebook Video Maken Tips

Heb jij al een Facebook video gemaakt voor je bedrijf?

Facebook video voor je bedrijf: heb jij er al één gemaakt?

Heb jij al eens video’s gepost op je bedrijfspagina op Facebook? Of heb je een videobericht geplaatst? Het is makkelijk om even een tussen de soep en de aardappelen video te posten op Facebook. Hier hoeft niets mis mee te zijn, als dit soort video’s passen bij je bedrijf. In dat geval heb je een laagdrempelige en minder afstandelijk contact met de kijker.

Op Facebook komt het sowieso niet zo precies met video. Dit komt omdat kwalitatieve mindere (of slechte) video’s hier de norm zijn. Niemand kijkt op van slecht opgenomen, bibberende video’s. Aan de andere kant geeft zo’n video wel een bepaalde uitstraling. Een bepaald gevoel bij de kijker. Dit gevoel zal de kijker dan associëren met je bedrijf. Door deze tips toe te passen, maak je zonder extra moeite goede Facebook video’s.

Dan de tips hoe je inhoudelijk een goede Facebook video voor je bedrijf maakt.

 

Trek de aandacht in de eerste 3 seconden!

Mensen scrollen op Facebook. Jouw video wordt (mits direct geüpload in Facebook) automatisch afgespeeld. Het is dus zaak om zo snel mogelijk de aandacht te pakken. Dit kan met gesproken tekst, afbeeldingen, beelden, etc.

Probeer hierin creatief te zijn. Kijk ook naar andere video’s op Facebook. Bij welke video’s stop je en kijk je verder? Waarom wordt je gemotiveerd om verder te kijken? Leer van andere video’s en pas die elementen toe die werken. Probeer zelf ook creatief hierin te zijn.

 

Probeer de video ook zo te maken dat deze zonder spraak opvalt

Het geluid van video’s staat nagenoeg altijd uit. De gebruiker moet het geluid aanzetten. Hierdoor is het dus zaak dat je video in de eerste 3 seconden de aandacht trekt zonder geluid. Probeer hierbij altijd te werken met bewegende beelden. Dus niet 3 seconden een plaatje laten zien, maar dit plaatje bijvoorbeeld voorzien van bewegende tekst.

 

Maak de video niet te lang

In tegenstelling tot YouTube zijn mensen op Facebook om berichten te checken. Hoe meer vrienden je op Facebook hebt, des te minder tijd je hebt om alles te lezen. Tijd is dus kostbaar en hoe langer een video duurt, des te groter de kans dat kijkers afhaken (omdat ze door moeten naar de berichten van anderen). Nieuwsgierig zijn naar nieuws. Probeer bij voorkeur korte video’s te maken van maximaal 30 seconden. Maak wel krachtige video’s. Lever waarde.

Voordeel is dat je wel gedwongen wordt om kort en krachtig te zijn. Je kunt niet uitweiden. Ook wordt je min om meer gedwongen om je video goed voor te bereiden, omdat deze anders te lang wordt. Kortom korte video’s zijn perfect om tot de kern van de zaak te komen. Daar smult de kijker van.

Uiteraard kun je door het maken van korte video’s, minder videocontent per video maken. Hierdoor leent een Facebookvideo zich perfect voor een videoreeks of serie. Bijvoorbeeld: “top 10 tips om een goede Facebook video te maken”. In elke video behandel je dan één tip.

 

Sluit af met een call to action

Het is belangrijk dat je video rendement oplevert, anders is alles voor niets geweest. Hierdoor is het zaak om af te sluiten met een call to action. Feitelijk heeft Facebook zelf een call to action. Immers je kunt de video afsluiten met bijvoorbeeld een klikbare link naar je website. Deze link wordt op het einde van je video getoond. Echter het is wel zaak om vooraf de kijker aan te zetten om op die link te klikken.

Grote nadeel

In tegenstelling tot YouTube video’s dalen Facebook video’s snel in de tijdlijn. Dit is dan ook gelijk het nadeel van een Facebook video. Het rendement van de video is feitelijk één dag, terwijl het rendement van een YouTube video onbeperkt is. Immers een YouTube video kan morgen, volgende week of volgend jaar nog steeds bekeken en dus gevonden worden.

Meer praktische tips?

Met name het begin en eind van de video zijn voor veel ondernemers lastig. Hoe pak je nu precies de aandacht? Hoe sluit je af? Hoe kun je een Facebookvideo ombuigen naar een goede YouTube video? In de praktische workshop videomarketing leer je dit en nog veel meer. Zodat ook jouw video rendement oplevert.

Over de schrijver
Reactie plaatsen