Hoe Maak Je Mailings Voor Je Mailinglijst? 6 Tips

Hoe Maak Je Mailings Voor Je Mailinglijst? 6 Tips

The money is in the list, is een bekende uitdrukking in de internetmarketingwereld. Een uitdrukking die klopt als een huis. Hoe meer mensen jij op je mailinglijst hebt staan hoe hoger jouw omzet (als je mailinglijst op de juiste manier inzet). Maar waar moet je rekening mee houden als je een mailtje maakt voor degene die op jouw mailinglijst staan?

Er zijn veel tips en trucs voor het maken van mailings aan je mailinglijst. De belangrijkste 6 tips vind ik wel:

Tip 1: Behandel niet meer dan één onderwerp

Mensen worden overspoeld met mailings. Als jij daar ook nog eens tussendoor komt aanzetten met een mailing die tien onderwerpen bevat, dan breekt de stress nog verder uit. Creëer rust. Creëer te behappen mailings met maximaal één onderwerp. De ontvanger van je mail zal je dankbaar zijn. Het is niet erg dat je niet veel te vertellen hebt/cq maar één onderwerp behandelt.

Tip 2: Houdt het kort en overzichtelijk

Kom direct to the point. Wat wil je vertellen en wat is het voordeel voor de lezer om verder te lezen. Maak geen elle lange teksten. Overzichtelijkheid. Maximaal 4 regels per alinea. Kort en bondige tekst. Korte begrijpelijke zinnen.

Tip 3: Zet maar één “call to action” in je mailing

Wat wil je met je mailing bereiken? Wat wil je de lezer laten doen? Bijvoorbeeld dat de lezer naar je website gaat voor de aanbieding van 20% op kinderschoenen? Maak dan een grote knop en vertel dat de lezer daarop moet drukken om 20% korting te krijgen.

Breng geen meerdere knoppen/”call to actions” in je mailing. Als de lezer moet kiezen, zal hij geen keuze maken en heb je helemaal geen resultaat van je mailing/ heb je niet bereikt wat je wilde bereiken.

Tip 4: Geef waardevolle informatie

Geef informatie waar je klant wat aan heeft. Geef tips, trucs, goede adviezen etc. Geef kortingen op producten of andere voordelen zoals het bijwonen van een gratis bijeenkomst. Wees creatief!

Tip5: Mail zonder opmaak

De meeste nieuwsbrieven zijn mooi opgemaakt. Met logo’s, plaatjes, video’s en als het even kan bewegende plaatjes. Dit zorgt voor veelste veel afleiding en zorgt voor nog meer “nieuwsbrievenstress”. Maar je nieuwsbrief daarom zonder opmaak en logo’s plaatjes etc. Deze rust zal de lezer waarderen.

Tip 6: Mail van vriend tot vriend

De mail moet vertrouwen geven. Laagdrempelig zijn. Stel je mail daarom qua taal zo op, zoals je hem ook zou opstellen als je hem naar een bekende vriend of familielid zou sturen.

Nieuwsbrief is overigens geen goede term. In dit artikel geef ik uitleg dat je niet de term “nieuwsbrief” moet gebruiken voor je mailings.

Succes met jouw mailmarketing/opstellen van jouw “nieuwsbrieven”. Heb je nog vragen over dit artikel? Laat hieronder jouw vraag achter.

Groetjes,

Theo de Kleijn

Over de schrijver
Reactie plaatsen