Hoe Maak Je Reclame Voor Je Bedrijf Met Video?
20 februari 2016 

Hoe Maak Je Reclame Voor Je Bedrijf Met Video?

Reclame maken met video.  Je denkt dan vast aan de reclamespotjes op de tv. Maar met social media als Facebook en YouTube is een “reclamevideo” binnen handbereik van elke ondernemer. In deze blog geef ik 5 tips om reclame voor je bedrijf te maken met video.

Geen enkele kijker zit te wachten om naar reclame te kijken. Sterker nog de meeste Nederlanders hebben een hekel aan reclame. Door een reclamevideo te maken, bereik je dus het omgekeerde van wat je wilt: je schrikt mensen af. Resultaat: geen klanten voor je bedrijf. Toch kun je heel goed reclame maken met een YouTube video, zonder dat de video als irritant en bezwaarlijk wordt ervaren. In dit blogartikel 5 tips.

Tip 1: Als je reclame maakt, doe het dan pas aan het einde van de video

Het is belangrijk om eerst gratis waarde te geven aan de kijker. Een handige tip. Een oplossing voor een probleem. Iets waar de kijker echt mee geholpen wordt. Nadat je de waardevolle informatie hebt gegeven kun je de video afsluiten met “reclame”. Nee geen reclamespotje. Bij voorkeur sluit je zelf in beeld de video af en pas je hier een zogenaamde “call to action” toe.

Persoonlijk ben ik voorstander om (als het kan) in de call to action je gratis weggever te promoten, zoals een gratis e-book. Voordeel is dat de call to action de video dan juist versterkt. Tenminste als je het onderwerp wat je behandelt in je video, aansluit bij het onderwerp van je gratis weggever. Tot slot komt de kijker dan op je mailinglijst terecht en kun je van uit daar (met videoblogs) een betere band opbouwen met je (aspirant) klant.

Tip 2: Entertain de kijker

Zoals bij tip 1 aangegeven moet je waarde leveren. Moet je video interessant zijn voor je doelgroep. Als je deze tips toepast wordt je video interessant om naar te kijken. Hierdoor voorkom je dat kijkers afhaken.

Tip 3: Heb een strategie

Zomaar wat video’s maken heeft niet echt zin. Je moet een strategie hebben om rendement uit je video te halen. Alleen dan hebben je “verkoopvideo’s” echt zin en leveren ze nieuwe klanten voor je bedrijf op.  Kijk eens naar deze videostrategie tips.

Tip 4: Houdt rekening met de branding van je bedrijf

Een echte verkoopvideo/reclamevideo kan een negatieve associatie opleveren met je bedrijf. Ook als het een hele leuke video is. Immers je bent online zichtbaar met je video. Mijn advies is om zo kort mogelijk bij jezelf te blijven. Welke stijl en branding wil je uitdragen? Draag die branding ook uit in verkoopvideo’s. Tot slot moet je video ook begrijpelijk zijn.

reclame video maken blijf jezelf

Reclame video maken: doe jezelf niet anders voor dan dat je bent

Tip 5: maak een onderscheidende video

Er komen steeds meer video’s op het internet. Steeds meer ondernemers hebben door dat video belangrijk is voor de vindbaarheid en branding van hun bedrijf. Door op te vallen moet je video dus onderscheidend zijn. Dit onderscheiden hoeft niet door jezelf op een aparte manier te vertonen. Kijk maar eens naar dit artikel over het maken van een onderscheidende video.

Over de schrijver
Sven
Door

Sven

op 11 Sep 2017

Leuk en helder artikel, hier kan ik wel iets mee :) Bedankt voor de informatie.

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 11 Sep 2017

Graag gedaan. Succes!

Reactie plaatsen