Hoe Moeten Websitebezoekers Zich Inschrijven Voor Mijn Nieuwsbrief?

Hoe Moeten Websitebezoekers Zich Inschrijven Voor Mijn Nieuwsbrief?

Jij als zelfstandig ondernemer wil nieuwsbrieven gaan versturen. Maar hoe bouw je een mailinglijst op? Hoe komt iemand automatisch op je mailinglijst te staan?

Hoe je een mailinglijst opbouwt lees je in het artikel “Hoe bouw ik een mailinglijst op”.  In dit artikel leg ik uit hoe je iemand automatisch kunt laten inschrijven voor jouw nieuwsbrief.

 

Opt-inbox
Als je websiteprogramma een zogenaamde opt-in box ondersteund, kun je hier gebruik van maken. In zo’n opt-in box kunnen bezoekers hun naam en e-mailadres invullen. Onder dit blogartikel zie je de opt-in box die ik voor mijn website gebruik.Via link
Je kunt op je website of in de tekst een link opnemen. Als bezoekers van je website klikken op de link komen ze bij een opt-in pagina uit. Als je op de volgende link drukt, kom je op mijn opt-inpagina uit: Schrijf jezelf in voor onze nieuwsbrief.

 

Verplicht dubbel opt-in

In het kader van de spamwetgeving is het verplicht dat je een zogenaamde dubbel opt-in gebruikt. Je moet namelijk aantoonbaar maken, dat degene die zich ingeschreven heeft; daadwerkelijk die persoon is. Het gaat zo:

 

  1. Eerste opt-in is dat je bezoeker zijn naam en e-mailadres invult in je opt-inpagina en dan op “oke” drukt.
  2. Hierna krijgt de bezoeker een mailtje met een bevestigingslink. In dit mailtje wordt gevraagd om op bevestigingslink te klikken, om je zodoende de inschrijving voor de nieuwsbrief te bevestigen.
  3. Tweede opt-in is dat je bezoeker op de bevestigingslink drukt. Hierdoor bevestigd hij voor de tweede keer dat hij je nieuwsbrief wil ontvangen en dat hij is wie hij is.
  4. Na het indrukken van de bevestigingslink krijgt de bezoeker een mailtje dat zijn inschrijving geslaagd is.

 

 

Hoe kom ik aan zo’n dubbel opt-inpagina/systeem?

Er zijn vele programma’s voor. Zelf gebruik ik Enormail. Dit is een betaald programma. Vind zelf de informatie bij het systeem beperkt. Ik had verwacht dat je bij elk veld een “i”/informatieknop zou staan. Als je dan drukt op het “i”tje krijg je meer informatie over hoe en wat je met het veld moet doen. Helaas is dit (nog?) niet het geval. Gelukkig heb ik zelf wat technische kennis, waardoor ik er relatief makkelijk uit kwam. Kan me voorstellen dat het voor personen zonder veel technische kennis een lastig programma is. Aan de andere kant is het wel Nederlands.

Naast een dubbel opt-in systeem bouw je met Enormail ook automatisch een mailinglijst op. Je hoeft hier niets aan te doen.

 

Overigens is nieuwsbrief geen goed woord. In dit blogartikel leg ik uit waarom niet en waar je wel aan kunt denken.

 

Succes met het maken van jouw systeem voor het mogelijk maken van inschrijvingen op jouw nieuwsbrief. Heb je nog vragen over dit artikel? Laat hieronder jouw vraag achter.

 

Groetjes,

Theo de Kleijn

[optin]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen