Hoe Onderscheid Jij Jezelf Als Ondernemer Met Video? 4 Tips
19 januari 2016 

Hoe Onderscheid Jij Jezelf Als Ondernemer Met Video? 4 Tips

Steeds meer ondernemers gaan aan de slag met videomarketing en video’s maken. Maar hoe onderscheid je jezelf nu met video ten opzichte van de concurrentie. In deze blog 4 handige tips.

Hoe Onderscheid Je Jezelf Als Ondernemer Met Video Ten Opzichte Van De Concurrenten | Concurrentie?
Tip: kijk de bovenstaande video, dan hoef je de onderstaande tekst niet te lezen

4 Tips om jezelf te onderscheiden met video

Inleidende tekst:
Met video onderscheid je jouw bedrijf van de concurrentie. Althans 10 jaar terug viel je met video nog op. Tegenwoordig heeft bijna elk bedrijf een YouTube kanaal en upload video’s. De vraag is nu dan ook: hoe kun je opvallen met je video’s ten opzichte van YouTube filmpjes van je concurrenten? Wat is jouw onderscheidend vermogen in jouw video? Natuurlijk kun je in je video je unique selling points (usp)noemen van je bedrijf, maar dat schiet niet echt op en is niet echt professioneel in een video op YouTube. Het is dus beter om videotechnisch een andere indruk te maken dan de concurrentie. Je kunt je concurrenten aftroeven door de 4 tips toe te passen die ik in deze video opsom. Door deze tips toe te passen in je videoboodschap of persoonlijke video verras je de klant op een originele manier. Een manier die geen enkel ander bedrijf kan nadoen omdat het “jouw manier” is. Denk creatief. Pas dus snel toe die tips in je volgende videoboodschap.

tekst uit de video

Hoe onderscheid jij jezelf met je YouTube video’s, ten opzichte van YouTube video’s van concurrenten? In deze video geef ik je 3 tips. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video dus 3 tips om jezelf te onderscheiden met video ten opzichte van de video’s van concurrenten. Want je bent vast aan de slag gegaan met videomarketing voor je bedrijf, maar ook andere bedrijven en je concurrenten dus, gaan ook aan de slag met videomarketing.

Je wilt jezelf toch wel onderscheiden?

Hoe doe je dat? Laten we snel beginnen met tip 1. Als je persoonlijke video’s maakt, hoef je jezelf feitelijk niet te onderscheiden. Je bent als persoon immers een ander persoon dan je concurrent. Je hebt een andere stem. Je ziet er anders uit en je komt anders over. Een kijker zal op basis van een persoonlijke video een afweging maken of hij of zij een betere klik met jou heeft of een betere klik heeft met de concurrent. Dit geldt zowel qua beeld, geluid, licht, maar ook zeker hoe je bepaalde dingen uitlegt. Maar het allerbelangrijkste is de content die levert. Die moet subliem zijn. Door meer interactie toe te passen, krijgt de kijker een betere binding met jou. Het levert ook meer vertrouwen op. Maar ja: interactie het blijft lastig. Aan interactie kun je denken aan bijvoorbeeld een vraag die je stelt in de video, waarbij de kijker dan kan reageren in het reactieveld. Je kunt denken aan het opwerpen van een stelling. Probeer iets origineels te doen. Dit kan zijn dat je iets gratis weggeeft: een gratis e-book of een leuke internetpagina waar je iets van je zelf of je bedrijf vertelt of iets heel bijzonders. Het kan ook zijn dat je met video een kijkje achter de schermen geeft. Of dat je bijvoorbeeld nog een bonusvideo aan het einde van de video weggeeft, als mensen bijvoorbeeld klikken op een bepaalde button. Afijn denk creatief. Ik ben benieuwd of jij als ondernemer nog tips hebt, om jezelf te onderscheiden met video ten opzichte van de concurrentie. Laat jouw tips even in het reactieveld, onder deze video achter en download hem even gratis: het gratis e-book 10 videomarketing tips voor beginners. Als je er op klikt, kun je hem gelijk downloaden en kun je morgen aan de slag met videomarketing voor jouw bedrijf. Ik wens je in ieder geval nog een hele fijne dag toe.

Nog meer tips?

Heb jij nog meer tips om jezelf te onderscheiden met video? Laat jouw reactie hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen