Hoe Stel Je YouTube Infokaarten In?
15 april 2015 

Hoe Stel Je YouTube Infokaarten In?

YouTube heeft onlangs een nieuwe functionaliteit: de YouTube infokaarten. Erg handig om meer kijkers van YouTube naar je website te krijgen. Maar wat zijn YouTube infokaarten precies en hoe stel je deze in? In dit blogartikel het antwoord.

 


Link naar de video op YouTube

Deel deze video op Facebook

Twitter over deze video

De tekst uit de video:

In deze video ga ik uitleggen hoe je YouTube infokaarten instelt. Vorige week heb ik uitgelegd wat YouTube infokaarten zijn en wat het voordeel is voor jou als ondernemer om deze te gebruiken. Vandaag leg ik dus uit hoe je de YouTube kaarten instelt.

Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video leg ik dus uit hoe je YouTube kaarten instelt. In dat geval log je in in je YouTube account en ga je naar videobeheer. Dan selecteer je een video, die je wilt voorzien van een infokaart. En ga je naar dit driehoekje en klik je op kaarten. Dan ga je in de video bepalen waar je de infokaart wilt toevoegen. In dit geval wil ik een infokaart toevoegen aan het einde.

Maximaal 5 infokaarten per video

Je kunt maximaal 5 infokaarten toevoegen per video. In dit geval op 2 minuut 39 voeg ik een infokaart toe. Ik wil een bijbehorende website koppelen. Dus dan klik ik op maken. Je kunt uitsluitend een bijbehorende website koppelen, die gekoppeld is aan je YouTube kanaal. Dus je kunt geen websites van derden in je infokaart toevoegen. Het is wel mogelijk om een subpagina van je website in te voegen. Dus het hoeft niet per se de homepage te zijn. YouTube selecteert automatisch een afbeelding. Wil je een andere afbeelding, dan klik je hier op afbeelding uploaden en kun je een andere afbeelding toevoegen. Ook moet je een call to action invullen. Deze call to action verschijnt in beeld op het moment dat de infokaart verschijnt. En deze tekst zie je in beeld op het moment dat je op de infokaart klikt. We zullen dadelijk zien hoe dat werkt. Als je het hebt ingevuld, klik je op “kaart maken”. Nou, hier heb je dus de infokaart in beeld. Je ziet dus de call toe action. Als ik hier dus op klik, dan zie je dus ook de algemene tekst met daaronder de call to action. Als ik hier dan op klik, ga ik automatisch naar de gekoppelde website. Abonneer jezelf ook even op mijn YouTube kanaal. Dit kun je heel makkelijk doen, door op de knop abonneren te drukken. Als je jezelf op mijn YouTube kanaal abonneert dan ben je verzekerd van tweewekelijks videotips over videomarketing, YouTube en het zelf maken van video’s.

Wat is jouw ervaring met de YouTube infokaarten? Laar jouw ervaring hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen