Hoe Vaak Moet Je Twitteren Als Zelfstandig Ondernemer?

Hoe Vaak Moet Je Twitteren Als Zelfstandig Ondernemer?

Belangrijk: Twitter elke dag!

Je Twittert als zelfstandig ondernemer. De ene dag wat meer dan de andere (of is het de ene week wat vaker dan de andere?). Als je Twittert is het belangrijk dat:

1. Je elke dag Twittert (behoudens je vrije dagen).

2. Je consistent Twittert: plaats elke dag eenzelfde hoeveelheid tweets.

 

Als je maar één maal per week Twittert, dan is Twitter verloren energie. Je Tweets vallen niet op “in de massa”. In een ander blogartikel, leg ik uit of Twitter wel past bij jouw bedrijf/markt. Ook heb ik een blogartikel gemaakt over het effectief schrijven van een Tweetbericht. Tot slot heb ik nog een blogbericht gemaakt over wat je kunt Tweeten.

 

Hoe vaak per dag?

Uit onderzoek en advies van “mensen die er verstand van hebben”, blijkt dat 4 tot 5 Tweets per dag een perfect aantal is. Zelf vind ik het ook een mooi aantal. Niet te veel in ieder geval.

 

Alle tweets in één keer?

Ik adviseer je om je 4-5 Tweets per dag niet in één keer te versturen maar door de dag heen. Hierdoor val je beter en meer op. Een Tweet is twee uur na plaatsing verdwenen in de grote massa. Plaats je er dus 5 achterelkaar, dan zijn de 5 Tweets na twee uur wel verdwenen. Door te Tweeten om de 2-3 uur, blijf je de hele dag door opvallen / aanwezig voor je (potentiele) klanten.

 

De belangrijkste Tweet per dag: wanneer verzenden?

Uit diverse onderzoeken blijkt dat de Tweets die tussen 13:00 en 14:00 uur geplaatst worden, het waardevolste zijn. Ze worden het meest gelezen. Tussen 13:00 en 14:00 uur heb ik uitgeroepen tot “Tweet Happy Hour“. Tijdens Tweet Happy Hour verstuur je de meest interessante en waardevolle Tweet van die dag.

Natuurlijk ben je met je business bezig. Als je Twitter toepast als zelfstandig ondernemer, is de belangrijkste regel om 4 tot 5 keer per dag te Twitteren. De “Tweet Happy Hour” is een leuke bijkomstigheid, maar zeker geen doel op zich. Als je er aan denkt: leuk en effectief! Als je er niet aan denkt: geen probleem.

Succes met Twitteren en Twitter dit berichtje ook even voor je volgers.

Over de schrijver
Reactie plaatsen