Hoe Wordt Je Online Zichtbaar Als Ondernemer?

Hoe Wordt Je Online Zichtbaar Als Ondernemer?

Het wordt steeds belangrijker om aan de buitenwereld te laten zien dat je bestaat, als je een onderneming hebt. Online zichtbaarheid. Maar hoe wordt je online zichtbaar? In deze blog het antwoord. 

online zichtbaar worden

Online zichtbaar worden: laat jezelf zien! Je bent toch zelf het gezicht van je bedrijf?

Wil je online zichtbaar worden?

Een goede stap als je hebt besloten dat je online zichtbaar wilt worden! Er zijn nog veel ondernemers die twijfelen: ben ik wel goed genoeg om mijzelf/mijn bedrijf (online) meer op de voorgrond te presenteren? Natuurlijk ben je dat. Je hebt kennis van je vak. Je hebt passie. Doet graag wat je doet. Een goede voedingsbodem om online zichtbaar te worden.
Ja, je moet wel je kop boven het maaiveld uit durven te steken. Je moet tegen online kritiek kunnen. Maar er is ook een hele andere kant: mensen helpen die jouw hulp nodig hebben. Als je jouw kennis en knowhow deelt, kloppen mensen op den duur vanzelf bij je aan. Je hoeft dus (veel) minder te investeren in acquisitie.

 

Draai het om: hoe kan online zichtbaarheid bijdragen om mijn bedrijfsdoelen te halen? Een eerste grove schifting is de social media platformen. Welke social media platformen ga je inzetten om jezelf online zichtbaar te maken? Trap niet in de valkuil om alle social media platformen in te zetten. In dat geval heeft het geen zin en kun je beter je energie in andere dingen stoppen. Ik adviseer je om je te focussen op 2, maximaal 3 social media platformen, zoals Facebook, LinkedIn en Twitter.
Bij de afweging welk platform je gebruikt, moet je nagaan op welke platformen je doelgroep met name te vinden is.

 

De basis

De basis van online zichtbaarheid is toch je website. Je website is het kloppend hart van je onderneming online. Het is dus zaak om ook op je website meer zichtbaar te zijn. Een persoonlijke welkomstvideo mag naar mijn mening dan ook niet ontbreken op een website van een zelfstandig ondernemer. Immers jij bent zelf het gezicht van je onderneming. Laat jezelf dan dus ook zien (en horen) met video. Als je een persoonlijke welkomstvideo toepast, heb je al een grote stap gezet om jezelf online zichtbaarder te maken.
Natuurlijk hoort vindbaarheid van je website, ook bij online zichtbaarheid. Wist je dat YouTube video’s op je website bijdragen aan een hogere ranking van je website in Google?

 

Strategie

Als je jouw social media kanalen bepaald hebt is het zaak om een strategie te bedenken. Hoe kun je het betreffende social media kanaal zo inzetten dat je online zichtbaarder wordt en hierdoor meer klanten krijgt voor je bedrijf? Antwoord op die vraag is onder meer afhankelijk van je bedrijfsdoelen, (marketing)budgetten, tijd die je er aan kwijt wilt zijn en hoe je jouw bedrijf precies wilt laten overkomen op dat betreffende social media kanaal. Veel vragen dus, waarbij mijn advies is om een (marketing)specialist in te schakelen. Zo’n specialist kan samen met jou een passende strategie bedenken.

 

En YouTube dan?

YouTube is uitermate geschikt om jezelf letterlijk zichtbaar te maken op het internet. Ik hoef je niet te vertellen dat YouTube de tweede grootste zoekmachine van Nederland is. Dat je met YouTube perfect kunt laten zien welke kennis en kunde je in huis hebt. Dat je met YouTube de expertstatus in jouw vakgebied kunt bereiken.
Wil je meer weten over een strategie om YouTube en/of videomarketing voor jouw bedrijf op de juiste manier in te zetten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op. In een gratis (telefoon of) Skype sessie help ik je graag verder om jouw online zichtbaarheid met YouTube te vergroten.

Over de schrijver
Rabia
Door

Rabia

op 27 Feb 2016

Super! Bedankt voor de tips

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 28 Feb 2016

Graag gedaan. Bedankt voor jouw reactie.

Reactie plaatsen