Hoger Scoren Met Je Film in YouTube: De 3 Belangrijkste Factoren
21 juli 2014 

Hoger Scoren Met Je Film in YouTube: De 3 Belangrijkste Factoren

Je wilt hoog in de zoekmachines komen met jouw YouTube film. Maar welke factoren zijn echt belangrijk om goed te scoren in de zoekmachines? In deze blog de 3 grootste factoren die er voor zorgen dat jouw YouTube film hoog scoort.

 

1. De gemiddelde kijktijd

Hoe langer een film bekeken wordt, hoe beter de film voldoet aan de vraag van de kijker en des te relevanter de film is. De kijktijd is vergelijkbaar met de bezoektijd van een website. Hoe langer een websitebezoeker op je website is, des te hoger je website rankt in de zoekmachines. Dit geldt dus ook voor Youtube. Sterker nog de gemiddelde kijktijd is de belangrijkste pijler.

 

 

2. Kijkersloyaliteit

Kijkersloyaliteit het is bijna hetzelfde als gemiddelde kijktijd. Het enigste verschil is dat kijkersloyaliteit anders gemeten wordt. Met een rekensom: op welk percentage van de film haken de meeste kijkers af en wat is de verhouding tussen dit percentage en de lengte van de film.

 

Hieronder leg ik uit hoe de kijkersloyaliteit wordt gemeten/welke film uiteindelijk hoger scoort in de zoekmachines:

 

Video/film A

Lengte: 20 minuten

Gemiddelde kijktijd: 5 minuten

Kijkersloyaliteit is dan 25%

 

Video/film B

Lengte: 2 minuten

Gemiddelde kijktijd: 1 minuut

Kijkersloyaliteit is dan 50%

 

Film B snoept dan maar 1 minuut kijktijd op. YouTube wil dat bezoekers van YouTube zo lang mogelijk op YouTube blijven. Bij film A blijven de kijkers 5 minuten. Gevolg zal zijn dat film A toch hoger scoort!

 

3. Kijkers sessie

Hoe lang blijven de kijkers, na het kijken van jouw film, op YouTube? Hoe langer kijkers op YouTube blijven des te beter scoort jouw film in de zoekmachines. Al helemaal als de kijker een andere film van jouw YouTube kanaal bekijkt.

 

Dat kijkers meer films van jouw YouTube kanaal kijken, kun je zelf beïnvloeden. Je kunt zorgen dat jouw video tussen de gerelateerde video’s komt. Gerelateerde video’s worden in beeld getoond, wanneer een video klaar is met afspelen.

 

Een andere mogelijkheid is dat je aan het einde van de film reclame maakt voor andere films. Dit kun je bijvoorbeeld doen met thumbnails met spotlights er om heen. Zoals in dit voorbeeld:

video met thumbnails

 

Conclusie en belangrijke tip

Het is belangrijk dat je video lang bekeken wordt. Helaas kun je hiervoor niet één trucje toepassen. Dat je video langer bekeken wordt is van vele factoren afhankelijk.

 

Toch is er één allerbelangrijkste factor, de echte abonnees van je YouTube kanaal. Hoe je echte abonnees krijgt voor je YouTube kanaal leg ik in deze blog uit.

Over de schrijver
jack
Door

jack

op 30 May 2016

Theo, zijn er manieren om na te gaan hoe lang mensen naar een video kijken?

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 30 May 2016

Hoi Jack, Voor YouTube video's kun je dit nagaan onder analytics en dan weergavetijd. Onder verkeersbronnen kun je zien waar de kijkers vandaan komen. Hier is ook een tabje extern, die iets zegt over ingesloten video’s. Echter dit kan ook een ingesloten video op een andere website(‘s) zijn. YouTube video’s die op Facebook of LinkedIn worden afgespeeld vallen onder onbekend-ingesloten speler of extern. Kortom om met YouTube statics kun je niet echt een filtering maken op websiteniveau en social medianiveau.

Reactie plaatsen