Homepage Video: Wat levert het op?
30 augustus 2017 

Homepage Video: Wat levert het op?

Je wilt als ondernemer een persoonlijke video op de homepage van je website. Toch vraag je jezelf af, of zo’n video wel zin heeft. In deze vlog de ervaring van Anita Bos.

Hieronder de tekst uit het interview:

Een homepage video op je website

Vandaag ben ik te gast bij uitvaartbegeleiding Anita Bos en ga haar wat vragen stellen over video. Ze heeft vorig jaar een video opgenomen voor op de homepage van haar website en ik ga eens vragen: wat heeft die welkomstvideo precies opgeleverd?

Anita. Fijn dat ik hier mag zijn. Kun je misschien wat vertellen over jezelf en je bedrijf? Ik heb ik 2014 besloten dat ik wat anders wilde gaan doen. Ik was administratief medewerker. Al jaren. Ik had geen zin om dat tot mijn 67ste te blijven doen. Ik ben in 2015 gestart met een opleiding als uitvaartbegeleider en dat is mij uitstekend bevallen. Blij dat ik die keuze heb gemaakt.

Waarom video op je website?

Vorig jaar heb je gekozen om een video te maken voor op je website: waarom heb je dat besloten? Het was eigenlijk op aanraden van een marketeer. Dus die weten wat er speelt. Hoe het werkt in het bedrijfsleven. Ik vond het een heel goed idee, want het is gebleken nu dat het heel goed werkt. Mensen die gaan Googelen. Mensen vinden je website waar het filmpje op staat. Het werkt gewoon heel goed. Wat mij betreft wel. Ik wordt er op uitgekozen.

Kun je nog iets meer vertellen over het filmpje. Wat het jou nog meer heeft opgeleverd? Dus qua vindbaarheid en zichtbaarheid heeft het jou goed opgeleverd. Dat je vindbaar bent met de website en het filmpje. Dat mensen je weten te vinden.

Mensen zijn ook verrast. Ze verwachten het niet. Ze vinden het heel boeiend om te zien. Het is goed dat je het verteld. Men hoort je stem. Ze zien hoe je beweegt. Hoe je het doet. Hoe je bent. Ze herkennen je al een stukje zeg maar. Vandaar dat het toch de doorslag geeft om de keuze op mij te laten vallen. Dat heb ik nu echt wel een aantal keren teruggehoord. Daar ben ik ontzettend blij mee. Dat is wat een filmpje doet. Ze zien je bewegend. Ze kunnen je horen. Het werkt. Het werkt echt.

De “welkomstvideo” van Anita Bos

Wil je ook een goede homepage video voor een scherpe prijs?

Geïnteresseerd in een video voor op jouw website? Kijk snel wat ik voor jouw kan betekenen: ja! ik wil een homepage video.

Over de schrijver
Reactie plaatsen