Wel Te Horen, Niet Te Zien: Gesproken Tekst Opnemen Met Windows Moviemaker
01 maart 2015 

Wel Te Horen, Niet Te Zien: Gesproken Tekst Opnemen Met Windows Moviemaker

Als ondernemer moeite om voor de videocamera te staan? Dan is een video met ingesproken tekst, zonder dat je zelf in beeld te zien bent, een goed alternatief. Ik dit blogartikel leg ik uit hoe je zo’n video maakt met Windows Moviemaker.

Deel deze video op Facebook
Twitter over deze video

 

De tekst uit de video

In deze video ga ik uitleggen hoe jij als ondernemer een video maakt in Windows Moviemaker waarbij je wel te horen bent, maar niet te zien bent. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video leg ik dus uit hoe jij als ondernemer een video kunt maken, waarbij je wel zelf te horen bent, maar niet zelf in beeld te zien bent. Veel ondernemers hebben nogal last van camera angst en staan liever niet voor de camera. Op zich kun je dan toch een leuke video maken, waarbij je stem te horen is. Dit kun je bijvoorbeeld doen met Windows Moviemaker.  Je importeert dan foto’s en onder de foto’s laat je jouw stem klinken. Hoe je dat doet, dat leg ik dus uit. Als eerste moet je de foto’s importeren. Dat doe je via de knop “video of foto toevoegen”.

Externe microfoon of ingebouwde microfoon

Vervolgens moet je er voor zorgen dat je een externe microfoon gebruikt. Die externe microfoon sluit je aan op je laptop of computer. De meeste laptops hebben ook een ingebouwde microfoon en die kun je ook voor dit gebruiken. Als je de microfoon hebt aangesloten dan klik je op de knop gesproken tekst opnemen. En daarna druk je op de knop “opnemen”. Je ziet dit lijntje verschuiven. Waar het lijntje is: op dat moment kun je dus wat zeggen wat een relatie heeft met de foto die je ziet. Als je klaar bent met het opnemen van je tekst. Dus van je voice over, dan druk je op stoppen. Dan druk je op opslaan. En dan zie je hieronder het balkje met de ingesproken tekst.

Ingesproken tekst bewerken

Dan wil je dit meestal bewerken. Want het eerste stukje heb ik niets gezegd. Dus dat wil ik graag weghalen. Dan klik je op “opties voor gesproken tekst”. Dan ga je met dit lijntje, ga je staan waar je wilt knippen. Dus het eerste stukje wil ik eraf knippen. En dan ga je met het lijntje hier staan. Dan klik je op splitsen en dan is de track gesplitst. Dus de voice over track. Dus de track met de tekst die je ingesproken hebt. In dit geval klik ik het eerste gedeelte aan en druk ik op de knop delete op het toetsenbord. Eventueel kan ik deze wat verschuiven. Dus dat ik hem gelijk naar voren haal. Naar voren. Ja. Eventueel kan ik hem hier ook nog gaan splitsen op dezelfde manier. Splitsen en hier ook weer: splitsen. Waarbij ik dan dus 3 tracks heb. Haal ik de middelste track eruit, want dat is de track zonder geluid en dan ik deze twee tracks eventueel tegen elkaar aanschuiven, zodat het geluid in één keer doorloopt. Zo dat was dan mijn video voor deze keer.

Vragen?

Heb je nog vragen? laat jouw reactie hieronder in het reactieveld achter.

 

Over de schrijver
Valk
Door

Valk

op 24 Mar 2016

Hallo, Ik heb helemaal geen optie voor opnemen. Weet jij hoe dit komt? Ik heb volgens mijn instellingen wel een ingebouwde microfoon. Waar kan ik de optie vinden voor opnames?

Theo de kleijn
Door

Theo de kleijn

op 27 Mar 2016

De optie voor opnemen zou onder tabblad start en dan "gesproken tekst opnemen" moeten zitten.

Leon
Door

Leon

op 25 Sep 2017

kun je de link geven naar de applicatie (download). Er zijn zo veel applicaties die movie maker heten.

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 27 Sep 2017

Helaas is Moviemaker vanaf 1-1-2017 niet meer te downloaden. Er zijn nog wel links "in omloop", maar die werken niet of dwingen je tijdens het gebruik van het programma om te betalen.

Reactie plaatsen