Ideeën om een filmpje te maken (voor je bedrijf)
02 augustus 2017 

Ideeën om een filmpje te maken (voor je bedrijf)

Je wilt als ondernemer filmpjes gaan maken voor je bedrijf. Maar aan welke onderwerpen kun je denken? In deze blog korte en krachtige ideeën.
 

Opvallen met video

Het internet wordt steeds meer verzadigd met video. Hierdoor wordt het ook moeilijker als bedrijf om op te vallen. Om er voor te zorgen dat je filmpje bekeken wordt. Misschien zakt de moet je al in de schoenen en twijfel je of je wel filmpjes moet gaan maken voor je bedrijf (of is het een excuses).

Om te beginnen wil ik je graag de volgende video aanbevelen om naar te kijken. Waarom? Het gaat over opvallen met video met je bedrijf. Handig als inspiratie voor een goed video idee:

 

Creatieve filmpjes

Goed. We weten hoe we op kunnen vallen op video, maar hoe doen we dat op een creatieve manier? Immers we willen wel dat onze filmpjes onthouden worden en als het even kan viraal gaan (dat laatste is overigens bijna niet mogelijk).

Laat ik even de handrem er op gooien: als je één van de eerste filmpjes gaat maken voor je bedrijf, ga dan niet gelijk voor creativiteit. Ga voor een makkelijk filmpjes zonder te veel “gedoe”. Dus gewoon rechttoe rechtaan.

Heb je al wat meer filmervaring en gaat het je allemaal redelijk makkelijk af, ga dan extra ingrediënten toevoegen. Dit kan creativiteit zijn. In de blog hoe maak je een creatieve video heb ik de basisbeginselen van een creatief filmpje uitgelegd.

Dit is een goed voorbeeld van een creatief filmpje. De onderdelen van dit filmpje die jij ook kunt toepassen voor jouw video, heb ik in dit creativiteitsartikel uitgelegd.

Ben je ondernemer en beginnend filmer? Kortom wil je voor de eerste, tweede of derde keer een filmpje gaan maken voor je bedrijf? Bekijk dan deze video uit de videoserie “overwin camera angst en maak gemakkelijk je eerste filmpje“:

Tekst uit de bovenstaande video:
De eerste filmpjes die je straks online gaat zetten voor je bedrijf: wat zijn nu interessante onderwerpen? Wat zijn onderwerpen waar je doelgroep van smult, waardoor je doelgroep telkens terug komt naar je nieuwe filmpjes. De interessante onderwerpen.

Ik heb er even twee uitgepakt, die voor beginners interessant zijn om te maken. Anderzijds zijn de onderwerpen ook makkelijk om te maken. In deze videoles dus 2 onderwerpen die reuze interessant zijn om mee te starten. Laten we snel beginnen met het eerste onderwerp.

De meest gestelde vragen. Ga bij jezelf na en maak een top 5 van de meest gestelde vragen die je krijgt voor je bedrijf. Filter uit die top 5 of top 10 een waardevolle vraag die interessant is voor je doelgroep.

Een waardevolle vraag is niet: wat is het telefoonnummer van je bedrijf. Afijn. Je kunt er eventueel wel iets mee doen. Het persoonlijk opnemen en de video plaatsen op je contactpagina. Maar het is dus veel beter om iets echt waardevols te maken. Dus waardevol antwoord op een veelgestelde vraag. Als je namelijk zo’n video maakt, dan weet je zeker dat je echt een waardevol filmpje maakt voor je doelgroep. Je krijgt de vraag vaak gesteld. Dus het speelt bij je doelgroep.

Een ander onderwerp is het verhaal achter je bedrijf. Mensen willen graag weten wie achter het bedrijf zit en wat de beweegredenen zijn geweest. Waarom ben je het bedrijf gestart? Wat heb je als doel met je onderneming? Waarom doe je wat je doet? Wat is de missie van je bedrijf? Het verhaal achter jou als persoon. Wat heeft je bewogen om je eenmanszaak te starten?

Met dit soort filmpjes geef je een persoonlijke tint aan je filmpje. Je geeft echt iets persoonlijks mee aan de video. Het zijn eigenlijk verhalen (storytelling).

Verhalen doen het altijd goed. Voor zo’n eerste of tweede video die je maakt zal het misschien moeilijk zijn. Je zou ook gewoon een punt er uit kunnen halen: “om deze reden ben ik met dit bedrijf begonnen”. Dus je haalt er 1 punt uit.

 

Ideeën voor je filmpje: gevorderden

Heb je al wat filmpjes gemaakt voor je bedrijf, en wil je nieuwe ideeën? Bekijk dat de volgende 6 voor inspiratie!

Idee: Waar ben je mee bezig?

Geef de kijker een kijkje achter de schermen en geef aan en laat zien waar je mee bezig bent. Als je bijvoorbeeld bezig bent met een nieuwe online videocursus, dan is zo’n kijkje achter de schermen video een goed middel om je volgers te prikkelen met je toekomstig product.

Een erg sterk staaltje van Frans Bauer. Hij neemt de kijker mee naar zijn laatste theatershow. Geeft de kijker een kijkje achter de schermen en verteld wat hij na de theatershow gaat doen. Zo simpel kan het dus zijn….(maar erg waardevol voor je volgers; om van volgers, fans te maken)

 

Idee: Doelstellingen

Wat wil je binnen welke termijn bereiken? Deel het met je volgers op je mailinglijst of Facebook. Zo’n video toont wilskracht! Ook doe je zo een belofte die je niet meer terug kunt draaien. Het geeft jou zelf dus ook de moed en energie om je doel te bereiken.
Verder kun je perfect enkele update video’s maken. Hoe staat het met je doelstellingen na 3 maanden. Als je je richt op andere ondernemers, dan zijn deze doelstelling video’s zeker een aanrader. Er ontstaat een band. Immers andere ondernemers herkennen het, omdat ze in het zelfde schuitje zitten.

 

Idee: Leuke feiten over je bedrijf en/of bedrijfstak

Je hebt net de 100ste klant verwelkomt. Je bedrijf bestaat 5 jaar. Je gaat binnenkort een nieuw bedrijfspand openen. Je gaat voor het eerst een werknemer in dienst nemen, die morgen begint. Afijn deel feiten over je bedrijf en krijg meer verbondenheid.

Ook kun je leuke feiten vertellen van dingen die spelen in je branche, waaronder nieuwe ontwikkelingen. Hier is het wel de vraag of je klant ook een relatie heeft met je branche. Immers wat je te melden hebt, moet een meerwaarde hebben voor je doelgroep. Is dat niet het geval, dan heeft het vertellen over je branche weinig zin (om een betere band te krijgen met je doelgroep).

Vieren dat je 1000 abonnees hebt, is een combinatie van feiten en blijdschap…

 

Idee: Eye-opener

Wat heb je de afgelopen week geleerd, wat je doorvoor niet wist. Mogelijk kan het voor je doelgroep net zo’n eyeopener zijn. Delen dus, als het voor je doelgroep ook een meerwaarde zal zijn.

 

Idee: Storytelling

Vertellen over dingen die je hebt meegemaakt: storytelling. Keuzen die je hebt gemaakt. Hoe ben je begonnen met je bedrijf? Waar ben je tegen aan gelopen? Wat is je grootste levensles geweest? Waarom ben je jouw bedrijf gestart? Het verhaal achter de ondernemer, zorgt voor. Hoe maak je een goede storytelling video? Pas deze negen tips toe.

 

Idee: Emotie dingen

Tja dit is een lastige. Een emotionele video doet het erg goed. Voel je jezelf dus geraakt door iets, maak dan op dat moment een video. Vooral blije momenten.
Minder blije momenten? Het geeft negatieve energie. Anderzijds laat je jezelf wel echt zien en daar houden fans van. Zo krijg je pas echte binding. Ik adviseer wel om eerst even een paar bekenden het filmpje te laten bekijken. Kan het wel online? Zal het niet averechts werken/fans afschrikken?

 

Begin bij het begin

Dit soort video’s om volgers meer bij je bedrijf te betrekken, is eigenlijk weggelegd voor gevorderden. Videomarketing 2.0 zeg maar. Ondernemers die al wat ervaring hebben met video’s maken voor hun bedrijf? Heb je nog niet zo veel ervaring met het maken van video’s? Dan adviseer ik om eerst te beginnen met het downloaden van de 10 videomarketing tips voor beginners. Succes!

Over de schrijver
Reactie plaatsen