Interview Filmpje Laten Maken

Wil je voor jouw bedrijf een interview filmpje laten maken? Een kwalitatief goed filmpje die geschikt is voor op je website, YouTube en Facebook? In dit artikel vind je enkele voorbeelden van recente interviewvideo’s die ik gemaakt heb.

Er zijn verschillende soorten interview filmpjes. Bij de meeste filmpjes staat niet het bedrijf van de ondernemer “in de picture”, maar juist de ander. Immers kijkers hebben tegenwoordig geen behoefte meer aan reclame. Een waardevolle interviewvideo is de standaard.

Dat je filmpje waardevol is, is erg belangrijk. Hierdoor wordt je filmpje afgekeken en meer geliked en gedeeld op social media. Daarnaast bouw je een reputatie op, waardoor de kijkers uitzien naar je volgende interviewvideo. Je blijft dus positief hangen in het geheugen van de kijker. Een belangrijke factor voor online zichtbaarheid.

Een ander voordeel op juist anderen te interviewen, is dat je zelf onder de aandacht van de doelgroep van de geïnterviewde komt. Immers hij of zij zal “gratis reclame” voor het interview maken. Ga maar na. Wat doe jij als je jouw expertise in een interview hebt overgebracht.

 

Interviewfilmpje die ik onlangs heb gemaakt voor Raaak

Wanneer reclame maken?

Een interviewfilmpje staat bij een goede videomarketingstrategie niet op zichzelf. Het maakt onderdeel uit van de branding en zichtbaarheid van het bedrijf. Een interviewvideo heeft altijd een doel.  Bepaal dit doel en laat de kijker aan het einde van het interview dit doel uitvoeren. Wat wil je dat de kijker na het kijken van je interview doet? Denk dus voor het interview na over een zogenaamde call to action. De call to action is feitelijk de reclame. Het is geen probleem om deze toe te passen aan het einde van je interview. Al helemaal als de call to action aansluit op het onderwerp wat je besproken hebt in het interview.

 

Zelf doen of uitbesteden?

Tegenwoordig is het makkelijk om zelf even een interview in elkaar “te flatsen”. Daar ligt ook de valkuil. Een mindere of slechte kwaliteit zorgt er voor dat kijkers sneller afhaken. Dat ze het interview als minder waardevol ervaren. Bedenk hierbij dat de geluidskwaliteit het allerbelangrijkste is. Andere belangrijke factoren zijn zichtbaarheid (niet in een donkere ruimte) en afwisseling. Met afwisseling bedoel ik verschillende shots en eventueel ondersteund materiaal aan hetgeen verteld wordt in het interview.

 

Interviewfilmpje door mij laten maken?

Ik heb al diverse interviewfilmpjes gemaakt. Hierdoor weet ik ook waar ik sta: het zijn kwalitatieve goede filmpjes, maar geen uiterst professionele filmpjes. Dat laatste is ook niet mijn bedoeling, omdat ik hier de apparatuur niet voor heb. Daarnaast is een goede prijs kwaliteit verhouding niet onbelangrijk. Je kunt wel investeren in een interviewvideo van 3000 Euro, maar levert het dit wel op? Daarnaast is de een professionele interviewvideo te opvallend. Te deftig en hierdoor minder geschikt voor op sociale media. Het geeft de indruk van een “duur bedrijf” weer.

Ook leuk om het volgende terug te horen van Andreas van Raaak Jachtinterieurbouw over de gemaakte interviewfilmpjes:
“Voor jou persoonlijk heb ik geen verbeterpunten. Je doet het goed en als klant voel ik mij op mijn gemak en ik weet wat ik krijg. Ik voel mij trouwens geen klant, meer een goede kennis, dat is prettig samenwerken. Daarnaast ben je professioneel wat betreft afspraken e.d.”

Afijn kijk zelf en oordeel en neem vrijblijvend contact met mij op:

Een interviewvideo voor mijn eigen bedrijf….qua omgevingstijl anders dan de anderen. Waarom? Ik wil de filmpjes laagdrempelig laten overkomen. Uiteraard vergt elke video een andere aanpak en stijl.

Wil je ook een kwalitatieve goed gemaakte interviewvideo die is afgestemd op de stijl en branding van jouw bedrijf? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Over de schrijver
Reactie plaatsen