Wat Is De Invloed Van Google+ Op De Ranking Van Jouw Website?

Wat Is De Invloed Van Google+ Op De Ranking Van Jouw Website?

 

Als zelfstandig ondernemer wil je dat je website goed gevonden wordt. Je doet er alles aan om goed gevonden te worden op het internet. Maar denk je wel aan Google+?

 

Google+ is eigenlijk een vrij nieuw social media. Veel bedrijven hebben wel een Google+ pagina, maar doen daar eigenlijk niets mee. Persoonlijk zit ik ook nog in de “opstartfase” van Google+ (d.d. oktober 2013). Het enige wat ik nu zie is dat het een soort postpagina is: je kunt (net zoals bij Facebook en Twitter) berichten plaatsen.

 

Alweer een social media….

Je bent druk bezig met social media: Twitter, Facebook, LinkedIn.. en nu ook nog Google+. Uiteraard moet je wel bewuste keuzes maken, anders ben je de hele dag bezig met social media. Moet jij daarom wel kiezen voor Google+?

 

Goed scoren bij de zoekmachines met social media

Zoals je misschien weet draagt social media bij aan een goede ranking van je website in Google. Wordt er veel over je bedrijf gepraat (met url’s of filmpjes) in social media, dan is dit positief voor je website. Je website wordt beter gevonden.

 

Waarom je eigenlijk wel mee moet met Google+

Zoals je weet is Google de nummer één zoekmachine van Nederland. Google maakt daar met Google+ een beetje misbruik van. Althans dat blijkt onder een enquête van 120 SEO experts (zoekmachineoptimalisatie experts). De enquête kun je hier zien: http://moz.com/search-ranking-factors

 

Alhoewel Google al eens heeft aangegeven dat de Google+jes niet direct invloed heeft op de ranking van je website, is dit volgens de SEO experts wel het geval. Het aantal Google+jes van je website telt wel degelijk mee voor een hoge ranking. Zorg er dus voor dat je website (en alle subpagina’s) een google+ button hebben, waar de bezoeker op kan klikken. Alleen een button is niet genoeg. Stimuleer bezoekers ook om er op te klikken.

 

Aan jou dus ook de vraag om even op het Google+ je aan de linkerkant van dit scherm te klikken. Alvast bedankt.

Over de schrijver
Het zakelijke gebruiken van Google+ | Melissa Sins
Reactie plaatsen