Je hebt als ondernemer je video geupload naar YouTube. Maar welke velden moet je nu invullen? Wat moet je precies invullen en selecteren, zodat je video goed gevonden wordt. In deze blog geef ik jou het antwoord.
Eerst de zoekwoorden…
Voordat we naar de invul- en selecteervelden gaan, zijn er enkele zaken die we na moeten gaan:
1. Wat is het belangrijkste zoekwoord waar je op gevonden wilt worden.
2. Wat zijn de belangrijkste zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden (minimaal 10).
Algemene invulvelden en instellingen om in te vullen na uploaden video op YouTube
Als je een video geupload hebt, ga je naar videobeheer. Selecteer naast de video die je wilt bewerken op “bewerken”. Je komt nu op het onderstaande scherm:
Vul dan onder het kopje “basisinformatie” de volgende velden in:
1. De titel. Tips over hoe je een goede titel maakt lees je in dit artikel.
2. Vul de beschrijving van je video in onder het kopje “beschrijving”. Verwerk hier het belangrijkste zoekwoord en andere belangrijke zoekwoorden in. Spam niet. Dus maak natuurlijke zinnen waar jouw belangrijkste zoekwoorden in voorkomen. Neem je de video op in een blogartikel, dan kun je er ook voor kiezen om de tekst van het blogartikel in de beschrijving van je video op te nemen. Neem ook weblinks naar je website en social media kanalen op in je beschrijving.
3. Labels. Vul bij labels zoekwoorden in. Uiteraard vul je het belangrijkste zoekwoord en de andere belangrijkste zoekwoorden in. Je kunt ook combinaties van zoekwoorden invullen. Tot slot vul je altijd je kanaalnaam in (hierdoor is de kans groot dat je andere video’s bij de gerelateerde video’s worden getoond, op het moment dat je video is afgelopen).
4. Vul de “privacyinstellingen” in. Zet deze op “openbaar” als je de video online wilt zetten voor iedereen. Meer over de functie “privacyinstellingen” lees je in dit artikel.
5. Selecteer een categorie waar jouw YouTube video onder valt. Je kunt onder meer kiezen uit: amusement, wetenschap en technologie en zo-doe-je-dat-stijl.
Ga hierna naar het tabblad “geavanceerde instellingen”. Je komt dan op het volgende scherm:
6. Reacties toestaan. Als je dit aanvinkt, sta je toe dat kijkers van je video een reactie onder je video kunnen achter laten. Om hoger te komen met je video is mijn advies om “reacties toestaan” aan te vinken. Als er namelijk reacties worden achtergelaten, is dit goed voor de content van je video. Ook kunnen reacties voor andere kijkers aanleiding zijn om ook een reactie achter te laten. Zo bouw je dus “content” op, hetgeen een zeer positief resultaat heeft op de ranking van je video.
Reageer altijd (oprecht) op elke reactie. Ik vind dat je dit gewoon moet doen als ondernemer (zie het als een mail die je van iemand krijgt). Daarnaast kun je in je reactie ook je expertise kwijt (voor het geval de reactie bijvoorbeeld een vraag bevat over het product of dienst wat je in de video promoot). Uiteindelijk kan dit een nieuwe klant opleveren (hetzij degene die het antwoord van je krijgt, of de kijkers van de antwoorden). Tot slot draagt jouw reactie bij aan de content van je video en zal daardoor weer een stukje hoger komen in de ranking/zoekresultaten.
7. Gebruikers kunnen beoordelingen voor deze video weergeven. Dit gaat over de duimpjes. Wil je dat iemand kan aangeven dat hij de video leuk vind (duimpje omhoog) of niet leuk vind (duimpje omlaag).
8. Insluiten toegestaan. Wil je dat je video ingesloten kan worden in website’s (zoals je eigen site) kan vink je “insluiten toegestaan” aan.
9. Videolocatie. Geef hier aan waar je jouw video opgenomen hebt. Vooral als je een lokale dienst levert (bijvoorbeeld loodgieter in Nijmegen), is mijn advies om de videolocatie in te vullen.
10. Opnamedatum. Vul hier de datum in dat je de film opgenomen hebt. Deze opnamedatum wordt niet openbaar gepubliceerd, maar kan wel handig zijn voor jezelf.
Succes met het invullen van de velden, selecteren en vinken. Als je nog vragen hebt, laat hieronder jouw reactie achter.