Wie Is De Jongste Vlogger van Nederland Anno 2016?
12 juli 2016 

Wie Is De Jongste Vlogger van Nederland Anno 2016?

Tegenwoordig wordt vloggen steeds meer “met de paplepel in gegeven”. Een goed voorbeeld hiervan is het vlogkanaal van De Bellinga’s. De oudste zoon Luan van bijna 4 jaar heeft een leerschool bij zijn ouders gehad en vlogt nu zelf. In deze blog neem ik je me naar de jongste echte vlogger van Nederland anno 2016.

Luan: “Duimpjes omhoog”: na het kijken van deze vlog moet je wel…

Familievloggers

Al jarenlang volg ik de vlogs  en filmpjes van de Bellinga’s (Fara, Daniel, Luan en Lucilla). Ze noemen zichzelf familievloggers en nemen je dagelijks mee naar het reilen en zeilen van hun gezinnetje. Momenteel (12 juli 2016) zitten ze op ruim 11.000 YouTube abonnees. Knap voor een kanaal wat de eerste video op 4 juni 2013 online zette.

Toch komen die abonnees niet zomaar aanwaaien. Het is keihard werken. Sinds januari 2015 vloggen ze bijna dagelijks. Ook zie je dat de kwaliteit is toegenomen. Muziekje. Mooie schots. Versnelde beelden. GoPro beelden. Kortom afwisseling in de filmpjes. Ook het vloggen zelf gaat stukken beter. Het gezegde “al doende leert men” is hierop zeker van toepassing. Dit geldt voor iedereen. Ook voor mij. Kijk maar eens naar mijn filmpjes van 3 jaar terug.

De vlogs van De Bellinga’s hebben een zakelijke vlog tintje, maar dat is ook alles. Ze maken “reclame” voor het gratis e-book waar ze een mailinglijst mee opbouwen.

Kleine Shout out

Zowel bij hun 100ste als 10.000ste YouTube abonnee van hun kanaal, heb ik hun gefeliciteerd. Ook in het prille begin heb ik wat tips en adviezen gegeven. Leuk om hiervoor een bedankje in een video voor terug te krijgen op 30 juni 2016:

Mijn naam wordt genoemd in een vlog

Mijn naam wordt genoemd in een vlog: kijk hier voor het fragment.

De oudste zoon van het gezin is Luan (3 jaar). Hij heeft zijn eigen YouTube kanaal waar hij zelf grotendeels vlogt. Natuurlijk wordt je met het vlogvirus besmet als je er mee om gaat (en papa en mama dagelijkse met een camera rond lopen). De onderstaande vlog is erg leuk en hierbij kun je de montage ervaring en filmervaring van Fara en Daniel goed zien. Mogelijk hebben ze gebruik gemaakt van deze 6 vlogtips.

Ook groeit het YouTube kanaal van Luan als kool. Op 14 juni 2016 is Luan zijn kanaal gestart en op 14 juli 2016 staat de teller op ruim 1200 abonnees. Uiteraard wel met een beetje hulp/promotie van papa en mama die met hun YouTube kanaal dus op ruim 11.000 abonnees zitten.

Zakelijk vloggen?

Wil jij vloggen voor je bedrijf? Dan is de praktische workshop videomarketing wat jij nodig hebt, om kwalitatieve goede vlogs te maken.

Over de schrijver
Reactie plaatsen