Hoe Kan Ik Twitteren Zonder Dat Het Me Tijd Kost?

Hoe Kan Ik Twitteren Zonder Dat Het Me Tijd Kost?

Als zelfstandig ondernemer laat je natuurlijk wat van je horen op Twitter. Je Twittert er lekker op los. Maar jouw tijd is kostbaar. De tijd dat je Twittert kun je niet aan andere zaken besteden of toch wel?

 

Twitter versus tijd

Een Tweet kost jou vijf tot tien minuten…echt waar

Een twitterberichtje kost je één tot twee minuten tijd per berichtje. Ook kost het je energie: “oh, even wat Twitteren, voordat de dag voorbij is” en “waarover moet ik nu weer Twitteren” (klik hier voor Twittertips). Je moet er zo nu en dan aan denken, terwijl je jouw gedachte beter aan dingen kunt besteden die er echt toe doen.

Tot slot blijft het meestal niet bij die één tot twee minuten. Als je toch aan het Twitteren bent, kijk je even snel wat degene die je volgt getwittert hebben. Even kijken naar de link die Henk getwittert heeft. Even kijken naar de foto van Susanne. Even reageren op de Tweet van Piet. En dat berichtje van Karel moet ik even retweeten.

Al met al ben je met één Twitterberichtje doorgaans veel meer tijd kwijt dan de feitelijke tijd van de Tweet zelf. Die tijd kan zomaar oplopen tot 5-10 minuten. Zonde van jouw tijd.

 

Zichtbaarheid Tweet

Een Twitterberichtje heeft een zichtbaarheidstijd van gemiddeld zo’n twee uur. Na twee uur is je Tweet zover gezakt tussen al die andere Tweets van je volgers, dat je Tweet niet meer gelezen wordt.

Na 2 uur moet je dus eigenlijk weer een Tweet sturen, om niet onopgemerkt te blijven. Als je Twitter dus goed wilt inzetten ben je om de twee uur dus zo’n 5 tot 10 minuten met Twitter bezig. Laten we het gemiddeld op 5 minuten houden. Per dag ben je dan zo’n klein half uur bezig met Twitter. Oeps….dat is nogal wat tijd! Gelukkig heb ik een oplossing.

 

Een erg fijn hulpmiddel vind ik Tweetdeck: https://web.tweetdeck.com Hier kun je voor de hele week Tweets inplannen. Niet zo origineel, maar wel erg tijdsbeparend. Uiteraard kun je ook nog “normale” tweets tussen de geplande Tweets  Tweeten.

 

In het bovenstaande voorbeeld ben je per week: 5x een half uur= 2,5 uur aan het Tweeten. Met Tweetdeck zet je in 20 minuten al je Tweets klaar voor de hele week. Zo kun je jouw tijd efficient indelen en hoef je je geen “zorgen” te maken over Twitter. Terwijl jij bezig bent met dingen die er echt toe doen, Tweet Tweetdeck Tweets voor jou. En….het is nog GRATIS ook!

Over de schrijver
Reactie plaatsen