Kanaaltrailer YouTubekanaal: 7 Tips cq Ingrediënten
23 mei 2014 

Kanaaltrailer YouTubekanaal: 7 Tips cq Ingrediënten

In deze blog 7 tips die je als ondernemer moet toepassen voor een goede kanaaltrailer/welkomstvideo voor jouw YouTube kanaal.

Kanaaltrailer YouTubekanaal: 7 tips cq. ingrediënten

Hieronder de tekst uit de video:

In deze video geeft jou als ondernemer zeven ingrediënten voor een goede kanaal trailer voor jouw youtube kanaal.

Een kanaaltrailer of te wel welkomstvideo is belangrijk om meer abonnees te krijgen. En meer abonnees zorgen indirect voor meer klanten voor jouw bedrijf.

Als eerste wil ik even meenemen in de video die ik onlangs heb gemaakt over hoe je de kanaaltrailer in stelt. Ik zie nog heel veel ondernemers die geen kanaaltrailer op hun youtube kanaal hebben ingesteld. Dat is een gemiste kans. Dus klik even op de video die hier een beeld verschijnt. In de video leg ik uit hoe je een kanaaltrailer instelt. Het belangrijkste punt van een kanaaltrailer , is dat de kanaaltrailer bijdraagt aan meer abonnees voor jouw youtube kanaal. Meer abonnees aan je youtube kanaal draagt bij aan de ranking van je video’s. Hoe meer abonnees jij hebt, hoe hoger je video’s ranken. Doordat je video’s hoger ranken, zorgen ze weer voor meer abonnees. Uiteindelijk zorgen veel abonnees voor jouw youtube kanaal voor meer klanten voor jouw bedrijf. Dus het is heel erg zinvol om die kanaal trailer goed en efficiënt in te stellen.

7 tips/ingredienten voor een goede kanaaltrailer

In deze video dus de zeven ingrediënten. Ingrediënt 1: houd het kort. Tussen de 30 en 60 seconden is meer dan genoeg.

Ingrediënt 2: Creëer herkenning. Met wat voor probleem zit jouw doelgroep en welk probleem los jij in jouw youtube kanaal op.

Ingrediënt 3: benoem je doelgroep. Geef aan in jouw kanaaltrailer wie jouw doelgroep is.

Ingrediënt 4. Stel jezelf voor. Vertel je naam en vertel op een begrijpelijke manier wat jij het doet. Ingrediënt 5: vertel waar jouw youtube kanaal over gaat en wat het voordeel is van de kijker om zich te abonneren op youtube kanaal.

Ingrediënt 5: Geef de consistent van jouw YouTube kanaal aan. Het is goed wekelijks of twee wekelijks of maandelijks een nieuwe video online te zetten. Wees daar wel consistent in. Die consistentheid kun je dus melden in de kanaaltrailer. Bijvoorbeeld elke week de nieuwe video met een tip.

Dan het laatste ingrediënt. Het belangrijkste ingrediënt. Roep de kijkers in jouw kanaal trailer

op om zich te abonneren op jouw youtube kanaal en vertel ook hoe ze dat moeten doen. Hoe je al deze zeven ingrediënten vermaalt tot een goede kanaaltrailer oftewel welkomstvideo kun je zien in de welkomstvideo die ik gemaakt heb voor mijn YouTube kanaal. Deze vind je hieronder. Onderaan deze video.

Heb je nog vragen of andere ingrediënten wat we kunnen toepassen voor de kanaaltrailer, laat jouw reactie dan onder deze video achter. Schrijf jezelf ook gratis in voor de cursus “hoe maak ik een goede YouTube video voor mijn bedrijf”.

Over de schrijver
Reactie plaatsen