Hoe Maak Je Een Klikbare Link/Opmerking In Je YouTube Video?
14 april 2014 

Hoe Maak Je Een Klikbare Link/Opmerking In Je YouTube Video?

Hoe maak je een klikbare link in je YouTube video naar de website van jouw bedrijf? In deze video leg ik het uit.

Hoe maak je een klikbare link vanaf je YouTube video naar je website van je bedrijf?

In deze video leg ik het stap voor stap uit. Heb je nog vragen? Laat jouw vraag hieronder achter.

De tekst uit de video:

Om te beginnen, moet je inloggen in je YouTube account. Selecteer het knopje naast uploaden en klik op videobeheer. Dan selecteer je de video die je wilt voorzien van de klikbare link. Bijvoorbeeld deze. Klik dan naast de video op bewerken. Ga dan naar aantekeningen. Selecteer dan in de video een moment waarop je de aantekeningen wilt laten zien. Op 37 seconden in mijn voorbeeld. Klik dan op annotatie toevoegen. Klik op opmerking. Klik dan hier. Type liever gezegd een opmerkingen in. Meer weten. Klik hier! Dan kun je de achtergrondkleur eventueel instellen. En de kleur van de letters. Je hebt de keuze tussen zwart en wit. Ook kun je de grootte van de letters instellen en kun je de lengte van de tijd waarop de klikbare link is te zien kun je instellen. Bijvoorbeeld van 37 tot 44 seconden. Ook kun je onderin de balk verslepen. Met dit balkje kun je dit instellen. Dan is het belangrijker om de link aan te vinken. En dan te selecteren bijbehorende website.

Bijbehorende website linken

Je kunt uitsluitend bijbehorende website aanvinken, selecteren moet ik zeggen, als je de bijbehorende website hebt gekoppeld. Dan type je de link in. Dat kan bijvoorbeeld een homepage zijn, maar dat hoeft niet per se. Je kunt ook een subpagina linken van de website die gekoppeld hebt aan je youtube account. Kijk altijd wel even af of dat de link werkt. Dit kun je doen door te klikken op voorbeeld van link bekijken. In dit geval werkt het. En dan kun je vervolgens alles publiceren.

Vragen over videomarketing?

Heb jij als ondernemer nog vragen over youtube of videomarketing? Laat jouw vraag dan hieronder in het reactieveld achter.
Tot slot kun je zelf ook nog helemaal gratis inschrijven voor de cursus hoe maak ik een goede  Youtube video voor mijn bedrijf. Ook dit kun je simpel doen door op de link te drukken, die hier in beeld komt. ik wens je nog een fijne dag toe.

Over de schrijver
Maite Baptist
Door

Maite Baptist

op 25 Jun 2014

Beste TheoHier ben ik weer met nog een vraag. Ik wil graag in mijn video's op het einde een klikbare link leggen naar een subpagina van de website. Die website heb ik reeds gekoppeld aan mijn YouTube kanaal. Ik bovenstaande video van je gevolgd en net hetzelfde gedaan, maar YouTube blijft aangeven dat ik een geldige URL moet ingeven. Ik kopieer hem nochtans gewoon uit de URL balk zelf, heb de subpagina ook al weg gelaten dus hij doet het zelfs niet met de homepage van de website. Hopelijk kan je mij hiermee helpen!Alvast bedankt!Met vriendelijke groeten Maite Baptist

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 25 Jun 2014

Beste Maite,Misschien ligt het aan de http://www. Dat je de http:// vergeten bent of dat het juist zonder http:// werkt, dus www.Als YouTube aangeeft dat er geen geldige URL is, moet je kijken welke website gekoppeld is en op welke manier. Dit kun je makkelijk doen, door in te loggen in YouTube, dan naar kanaalinstelling (linkse kant). Dan tabje geavanceerd en dan naar bijbehorende website. Je kunt dan exact zien welke website op welke manier (met of zonder www.) gekoppeld is. Als je deze link ingeeft moet de koppeling ontstaan.Groetjes, Theo de Kleijn

Maite Baptist
Door

Maite Baptist

op 26 Jun 2014

Beste TheoBedankt! Het is gelukt.Met vriendelijke groeten Maite Baptist

Tim
Door

Tim

op 26 Feb 2015

Hallo Theo,Ik heb een klikbare link naar 1 van mijn subpagina's aangemaakt in een youtube filmpje. Echter wanneer ik op "voorbeeld van link bekijken" druk, dan opent mijn hoofdpagina in plaats van mijn subpagina.Heb je enig idee wat ik verkeerd doe ?

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 01 Mar 2015

Hoi Tim,Ik begrijp dat je in je video een klikbare link naar een subpagina van je website hebt opgenomen. Kun je mij een print-screen sturen van het invulveld/wat je precies hebt ingevuld in YouTube om je subpagina te koppelen. Mailen kan via info@theodekleijn.nl Aan de hand van het mailtje kan ik je completer adviseren.Groetjes, Theo de Kleijn

Jeroen
Door

Jeroen

op 15 Jan 2018

Hi Theo, is het ook mogelijk om binnen een presentatie waar een filmpje lokaal "ingebakken" zit, te verwijzen naar een ander filmpje dat elder is de presentatie zit? In filmpje 1 keuze ja/nee. Bij keuze ja ga je naar filmpje x, bij keuze nee ja je naar filmpje Y. Alle filmpjes staan lokaal in de presentatie. Dit omdat er vaak tijdens presentaties geen wifi is.. Ben benieuwd

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 15 Jan 2018

In youtube kon je een "ja" en "nee" button invoeren gelinkt aan een video. Echter die functionaliteit is vorig jaar komen te vervallen. Nu kan het niet meer. Deze functie werkte alleen als de filmpjes via internet bekeken werden. Die functionaliteit kon je dus al niet in een "stand alone"presentatie gebruiken.Of het in een "stand alone" presentatie kan, even los van YouTube? Dat ligt er aan welk presentatieprogramma je gebruikt. Bij de meeste programma's kun je een knop koppelen aan een andere dia (waarop een filmpje is te zien).

Melinda
Door

Melinda

op 10 Feb 2018

Klopt het dat je dit pas kunt doen bij een bepaald aantal abonnees? Ik zie nergens aantekeningen staan en ik hoor van iedereen dat je meer opties hebt als je meer volgers hebt.

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 05 Apr 2018

De optie klikbare link maken is per 1 mei 2017 komen te vervallen.

Mischa
Door

Mischa

op 26 Mar 2018

Hey Theo, Kan dit nogsteeds zonder meteen youtube partner te worden? Voor een aantal instructievideo's die ik maak is het nodig om een URL toe te voegen in de video. (gebruiksgemak) In de beschrijving kan ook, maar in de video is makkeijker als deze ergens ingesloten wordt bekeken. Groeten, Mischa

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 05 Apr 2018

Deze functie (klikbare opmerking maken in een YouTube filmpje) is helaas per mei 2017 komen te vervallen.

Monique
Door

Monique

op 12 May 2018

Hallo Theo, Fijn dat je dit doet trouwens. Nu mijn vraag. Je ziet wel bij een you tube filmpje van die gele streepjes waar je op kunt klikken om daar dan direct naar toe gegaan in het zelfde filmpje. Hoe kan ik die linkjes erin zetten?

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 14 May 2018

Hoi Monique,Dat kan met een YouTube infokaart: zie:

Een andere klikbare link, zoals deze
is niet meer mogelijk.

laura Flohr
Door

laura Flohr

op 23 Jul 2018

toen ik de reacties las kwam ik erachter waarom ik het niet voor elkaar kreeg. het is dus vervallen. Dus geen mogelijkheid meer om te linken ? ik twijfel ook of ik door moet gaan met Moviemaker, moet een andere computer kopen, mijne nu is te traag hiervoor en heb dan dus geen moviemaker. Welk ( gratis) programma adviseer je ?Heb in ieder geval mega veel hulp gehad van al je filmpjes over Moviemaker !!!

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 26 Jul 2018

Als je al redelijk ervaring hebt met monteren, adviseer ik Open Shot Video Editer.

Reactie plaatsen