Klikbare Video Maken In YouTube Hoe Doe Je Dat?
22 augustus 2014 

Klikbare Video Maken In YouTube Hoe Doe Je Dat?

Een hogere ranking van je video in YouTube en Google? Zorg er dan voor dat een kijker meer van jouw video’s achter elkaar kijkt. Hier kun je voor zorgen, door op het einde van de video een overzicht te maken van andere video’s die de kijker kan kijken. Hoe je zo’n eindshot met klikbare video’s maakt, leg ik uit in deze blog.

Klikbare video maken in YouTube: Hoe doe je dat?

Tweet over deze video

Deel deze video op Facebook

 

Hieronder de tekst uit de video:

Hier zie je ze in beeld. Video’s met een klikbare link. Als je op de video klikt, dan kom je automatisch uit bij de desbetreffende video. In deze video leg ik uit hoe je zoiets maakt. Klikbare video’s leveren jou meer kijktijd op voor de video’s. En meer kijktijd, zorgt voor een hogere ranking van jouw video’s in de zoekresultaten bij Google en YouTube.

 

Het maken van een klikbare video

Maar hoe maak je nu precies zo’n klikbare video? Dat kan ik het beste uitleggen achter de computer. Dus loop je even mee. Zo we zitten achter de computer. De klikbare video’s. Sommige kijkers denken dat het een YouTube functionaliteit is. Dus dat dit iets is, wat je met YouTube kunt doen. Ja, dat is half waar. De helft moet je namelijk met je videobewerkingsprogramma doen en de andere helft moet je in YouTube doen.

Het gedeelte wat je moet doen in je eigen videobewerkingsprogramma is dat je jouw video’s zelf moet monteren die je klikbaar wilt maken. Dus in dit geval heb ik hier 3 video’s. Dit is 1, 2, 3. Onder die video’s heb ik tekst staan. Dat is dit blokje en als achtergrond heb ik dit blokje. Dus die teksten, achtergronden en de video’s die moet je gewoon monteren in je videobewerkingsprogramma. Dus dan ziet het er zo uit.

En als je de video’s gemonteerd hebt, dan maak je de video en die doe je dan uploaden naar YouTube. Wat je dan vervolgens in YouTube moet doen is dat je de video’s klikbaar moet maken. Dat moet je doen met zogenaamde spotlights. In de video die nu voorbij komt, leg ik uit hoe je zo’n spotlight kunt maken. Die spotlight moet je uiteraard koppelen aan je video die je in beeld ziet. Dus dan maak je hiervan een spotlight met een koppeling naar de video. Hier een spotlight van met een koppeling naar deze video en hier een spotlight met een koppeling naar die video. Nou, dit was het. Heb je nog vragen of opmerkingen, laat ze even achter hieronder in het reactieveld. Vergeet jezelf ook niet te abonneren op mijn YouTube kanaal en schrijf jezelf ook in voor de gratis cursus hoe maak ik een goede YouTube video voor mijn bedrijf. Ik wens je in ieder geval nog een fijne dag toe.

Over de schrijver
Iris
Door

Iris

op 12 Feb 2015

Bedankt! Het enige wat ik nu nog niet snap is hoe je de video's in je video op de juiste plek kan zetten? Want als ik dat nu doe komt de video gewoon in het midden te staan..

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 16 Feb 2015

Hoi Iris, Dat ligt aan welk videobewerkingsprogramma je gebruikt. Niet alle programma's kunnen schalen en verplaatsen. Zelf gebruik ik Adobe Primiere Pro. Hier kun je via effect controls -> video effects -> fx motion -> position; de positie/plaats instellen. Groetjes, Theo

Reactie plaatsen