Knippen Met Imovie [Video]

Imovie, het gratis videobewerkingsprogramma voor de Mac. Het belangrijkste wat een videobewerkingsprogramma moet kunnen is knippen van videofragmenten. En als het kan op een makkelijke manier. Maar hoe knip je videofragmenten met Imovie? In deze blog het antwoord.


Knippen met Imovie: in de bovenstaande video perfect uitgelegd hoe je dit moet doen (wel Engelstalig).

Ben jij ondernemer? Download dan gratis het e-book “10 videomarketing tips voor beginners” en begin vandaag nog met videomarketing voor jouw bedrijf.

 

De tekst uit de video:

De knipfunctie in iMovie11 is geweldig. We willen een fragment knippen en tussen de andere fragmenten plaatsen. Ik geef je een voorbeeld. In dit fragment wil ik knippen op het moment dat ze de restaurant binnen komt lopen. Vindt het punt van de video, waar je wilt knippen. Ik schuif dit fragment van rechts naar links om het gewenste punt te vinden. Op dit moment wil ik de clip splitsen.

Knippen

Ga dan naar “clip”-> en klik dan op “split clip”. Ik kan ook de toetsen op het toetsenbord gebruiken: command + shift + s

Dan voeg ik nog een ander fragment toe. We beginnen hier tot daar en voegen het fragment toe aan de video. Tussen de andere geknipte fragmenten. Hierna kan ik een transitie/overgang toevoegen tussen de clips.

Stel ik wil een fragment uit de video verwijderen. Dit kan heel makkelijk door het gedeelte van de clip wat je wilt verwijderen te selecteren en op de “delete” knop op je toetsenbord te drukken. Ik kan de clip ook verslepen naar een andere plaats in het videoproject.

Geknipte clips weer heel maken

Je kunt ook clips definitief aan elkaar maken of gesplitste clips weer “heel” maken. Ga hiervoor naar “clip”. Kies dan “Join clip” en de clips zijn weer bijelkaar/één geheel.

Snel knippen

Zet de lijn in het project waar je wilt knippen. Gebruik de sneltoets: command + shift + s en de clip is gesplitst.

Nog een mogelijkheid om te knippen

Nog een mogelijkheid om te splitsen: Selecteer in de actieve clip het gedeelte wat je wilt splitsen. Druk daarna op command + shift + s

Nog een video over het splitsen in Imovie (versie 2014)

Over de schrijver
Ben Hunnego
Door

Ben Hunnego

op 28 Jul 2016

Ja, maar nu een film die helemaal gereed is. Is te groot voor een DVD en moet dus gehalveerd worden. Bij het splitsen van de film in de projectfase verlies je heel veel aan teksten en overgangen die toegevoegd zijn.

Saskia
Door

Saskia

op 04 May 2021

Bedankt voor het delen van dit artikel Theo! Weet jij toevallig ook hoe je een knip/splitsing weer kunt verwijderen in iMovie (op je telefoon)?

Reactie plaatsen