Kost Het Maken Van Een You-Tube Filmpje Veel Tijd?
13 september 2013 

Kost Het Maken Van Een You-Tube Filmpje Veel Tijd?

Als jij als zelfstandig ondernemer een voorsprong wilt nemen op jouw concurrenten, moet jij You-Tube marketing inzetten. Je plaatst dan waardevolle video’s op You-Tube. Maar voordat het filmpje op You-Tube staat, ben je wel even bezig… of toch niet?

Het kost zoveel tijd als je zelf wilt

Je kunt net zo veel tijd in het filmpje investeren als je zelf wilt. De snelste manier is dat je zonder voorbereiding een filmpje maakt met je telefoon. Dit filmpje “knal” je dan gelijk door naar You-Tube: klaar! Leuk voor privépersonen, die zo laten zien wat ze mee hebben gemaakt. Echter niet geschikt om te doen voor jou als zelfstandig ondernemer.

 

Je moet aandacht aan je filmpje besteden. Kijkers leggen bewust of onbewust een link tussen de uitvoering van het filmpje en jouw bedrijf. Als er weinig aandacht aan het filmpje is besteed, geeft dit de indruk dat je in de praktijk ook alles maar snel afraffelt. Geen goede reclame dus en zeker geen goed startpunt om op deze manier meer klanten te krijgen.

 

Hieronder de indicatietijden voor als je één filmpje van één minuut wilt maken. Bij de tijden ga ik er vanuit dat je al enigszins ervaring hebt met filmen, monteren en publiceren.

 

Goede voorbereiding (ca. 15 min.)

Als je vooraf een “draaiboek” maakt, gaan de opnamen makkelijker en weet je ook waar je naar toe wilt. Als je jezelf houdt aan “de zeven tips voor het maken van een effectief You-Tube filmpje”, dan kom je al een heel eind met het maken van een goede film.

 

Het filmpje opnemen (ca. 20 min.)

Probeer meerdere filmpjes in één keer op te nemen. Dus niet film één vandaag, film twee overmorgen, film drie volgende week. Als het kan plan je een filmdag of filmmorgen in. Je doet dan al je filmpjes in één keer opnemen. Scheelt tijd. Zo hoef je doorgaans alles maar één keer op te stellen.

Naast de kwaliteit van het beeld is de kwaliteit van het geluid nog wel belangrijker. Zorg dus dat je het opnamegeluid goed is. Test het geluid uit door een kort proeffilmpje te maken en dit terug te beluisteren (liefst met een hoofdtelefoon).

Kost het maken van een YouTube filmpje veel tijd?

 

Het filmpje monteren (ca. 15 min.)

Om een filmpje zorgvuldig en netjes te maken, kom je er niet onderuit om het filmpje te monteren. De simpelste montage is dat je het ruw materiaal weghaalt. Ook hier kun je er net zoveel tijd insteken als je zelf wilt, met teksten, plaatjes, speciale effecten, mooi muziekje etc.

 

Het filmpje maken (ca. 5 min.)

Als alles goed is gemonteerd, kun je bijvoorbeeld een mp4 formaat filmpje laten maken. Jouw videobewerkingsprogramma maakt dan van het gemonteerde filmpje een mp4 bestand.

 

Online zetten (ca. 10 min.)

Als het mp4 bestand is gemaakt kun je het op jouw You-Tube kanaal zetten en optimaliseren (o.a. omschrijving invoeren).

 

Als je dus enigszins ervaring hebt met het filmen, monteren en publiceren kom je voor één filmpje van één minuut op een bewerktijd van circa één uur uit. Uiteraard is het veel voordeliger om meerdere filmpjes in één keer te doen: plan dus een filmdag of ochtend in! Hierdoor kun je alle handelingen efficiënter in één keer doen, wat jou veel tijd scheelt.

 

Ontzorging nodig?

Heb je het al druk genoeg met je bedrijf, maar wil je wel video’s maken om meer online zichtbaar te zijn? Dan kan ik jou hiermee ontzorgen. Meedenken hoe video jouw marketing strategie kan versterken. Waar je video in kunt zetten. Wat voor video’s. Ook ga je met mij samenwerken om video’s op te nemen. Eén videodag en je kunt er weer een tijd tegen, want de rest doe ik. Neem vrijblijvend contact met mij op.

Over de schrijver
Dorien J.
Door

Dorien J.

op 09 Nov 2015

Ik moet alles nog leren, en mijn website is nog in de maak, maar al bijna klaar, althans, nooit klaar maar kan al bijna in ' the open' . ( Ik zoek hulp) ! Dorien

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 09 Nov 2015

Hoi Dorien, Succes met je website. Als je vragen hebt, hoor ik ze graag. Groetjes, Theo

Reactie plaatsen