Kritiek Op Je Eerste Filmpjes: Hoe Ga Je Hier Mee Om?

Kritiek Op Je Eerste Filmpjes: Hoe Ga Je Hier Mee Om?

In deze vlog een best wel veel voorkomend probleem: hoe ga je om met kritiek op je eerste filmpjes? Ik help je met handige tips.

Bang voor kritiek op je eerste filmpjes

Veel ondernemers stellen het maken van filmpjes uit, omdat ze bang zijn: bang voor kritiek. Het is Nederland, dus iedereen heeft wel zo’n beetje een eigen mening. Ook jouw familie, vrienden, kennissen en klanten. Het voelt dan ook niet fijn om persoonlijk filmpje te maken, wetende dat het daarna afgebrand wordt. In deze vlog help ik jou, zodat je beter voorbereid en met positieve energie begint met het maken van filmpjes.

Bekijk snel de video:

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

Meer bekendheid met video, maar zonder kritiek graag

Je wilt meer bekendheid en meer online zichtbaarheid voor je bedrijf en overweegt om video hier voor in te gaan zetten. Maar iets houd je tegen: je bent namelijk bang om kritiek te krijgen. Kritiek te krijgen op je eerste filmpjes en daardoor stel je het maken van die eerste filmpjes voor je bedrijf uit. In deze video geef ik een handige tip hoe je om kunt gaan met kritiek op je eerste filmpje, zodat je toch de eerste filmpjes kunt maken voor jouw bedrijf.

Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers hoe ze zelf geweldige filmpjes kunnen maken voor hun eigen bedrijf. In deze video dus antwoord op de vraag: hoe ga je om met kritiek op de eerste filmpjes die je maakt?

Je wilt meer klanten en meer opdrachten voor je bedrijf, maar iets houd je tegen om uit je schulp te kruipen. Om jezelf te laten zien. Om jezelf online te presenteren en dat wat je tegen houdt is kritiek, want als jij jezelf laat zien dan kan iedereen wat vinden van je video. Misschien vraag je jezelf ook af of video wel bij je past of twijfel je aan je uiterlijk.

Je moet er eigenlijk niet aan denken dan familie, vrienden en kennissen en klanten jouw kop op tv zien. Ze hebben vast hun woordje en hun mening al klaar over je eerste video’s. Natuurlijk is het spannend en ja, je zult altijd opmerkingen krijgen op je filmpje. Dat is niet erg, want met die opmerkingen kom je verder. Bekijk wel even wat voor soort opmerkingen het zijn. Als je opmerkingen krijgt die je negativiteit geven. Die je geen goed gevoel geven. Die opmerkingen schuif je opzij en opmerkingen van: “ja daar kan ik iets mee”. Die pas je toe in de volgende video’s die je gaat maken. Hierdoor zul je zien dat video’s telkens beter worden en ik weet zeker dat je ook complimenten krijgt over de video’s. Dus richt je daar vooral op als je een nieuwe video maakt. Denk aan die complimentjes die je hebt gekregen van je vorige video.

Betrokkenheid

Het allergrootste voordeel om jezelf op video te laten zien is betrokkenheid. Want je krijgt namelijk op die filmpjes die je gaat maken opmerkingen van je doelgroep. Die opmerkingen. Dat is een vorm van betrokkenheid. Dus doordat je persoonlijke filmpjes maakt, raakt je doelgroep meer betrokken bij jou als persoon en bij je bedrijf. Je krijgt dus een beter binding met je doelgroep met persoonlijke video’s.

Maar hoe maakt je nu spontaan en als jezelf filmpjes. Dus zoals je bent je eigen filmpjes? Dat leg ik uit in de gratis videoserie: “overwin camera angst en maak gemakkelijk je eerste filmpje“.

Over de schrijver
Reactie plaatsen