Kruislings Abonneren (sub4sub) Is Dat Wel Verstandig?
23 november 2015 

Kruislings Abonneren (sub4sub) Is Dat Wel Verstandig?

Sub4sub: vooral bij jongeren op YouTube wel bekend. Ik abonneer mezelf op jouw kanaal, als jij jezelf op mijn kanaal abonneert. Het doel van sub4sub is om meer abonnees te krijgen voor jouw YouTube kanaal. Maar is het wel verstandig om aan sub4sub te doen? In dit artikel het antwoord.

Kruislings Abonneren (sub4sub) Is Dat Wel Verstandig?
Tip: kijk de bovenstaande video, dan hoef je de onderstaande tekst niet te lezen

inleidende tekst:
Abonneer jezelf op mijn YouTube kanaal dan abonneer ik je terug. Dit wordt nog al eens aan mij gevraagd. Maar moet je terug abonneren als iemand op jouw kanaal abonneert? Is het verstandig? Levert dit een hogere ranking op voor mijn video’s in de zoekmachines zoals Google? Levert het meer status op? In ieder geval is het wel goed voor het aantal subcribers, want die gaan omhoog. En veel abonnees is fijner dan een enkele. Toch zegt het aantal fans van je YouTube kanaal niet alles en kunnen veel fans zorgen voor een neerwaartse spiraal. In deze video leg ik uit of de zogenaamde “sub4sub” wijsheid is.

Tekst uit de video:
Ik abonneer mezelf op jouw kanaal, als jij jezelf op mijn kanaal abonneert. Dat soort berichtjes krijg ik nogal wel eens op mijn YouTube kanaal. Maar heeft dat kruislings abonneren. Dat sub4sub abonneren. Heeft dat wel zin? In deze video geef ik daar het antwoord op. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video dus antwoord op de vraag of het kruislings abonneren wel nu heeft. Daar kan ik kort over zijn. Het heeft eigenlijk geen nut en ik zal je uitleggen waarom. Een sub4sub abonnee zal doorgaans niet kijken naar de YouTube video’s die jij levert. Immers hij is alleen abonnee geworden, omdat jij abonnee van zijn YouTube kanaal bent geworden. Hij is geen abonnee geworden, omdat hij de videocontent leuk vindt of interessant vindt die jij levert. Kortom de sub4sub abonnee zal niet bijdragen aan het aantal views van jouw video’s. Mocht een sub4sub abonnee plotseling toch gaan kijken naar je video’s dan is de kans groot dat de sub4sub abonnee vroegtijdig afhaakt bij jouw video’s. En hoe minder lang je video’s worden bekeken, hoe slechter het is voor de ranking van je video’s. Je kunt dus beter echte abonnee’s hebben die geïnteresseerd zijn in je content. Want die abonnees kijken langer naar je video’s en kijker ook vaker naar je video’s. Heb je een vraag over videomarketing, YouTube of het zelf maken van video’s? Laat jouw vraag dan in het reactieveld onder deze video even achter en wie weet beantwoord ik jouw vraag morgen. Vergeet jezelf niet te abonneren op mijn YouTube kanaal en geef hem even een duimpje omhoog als je deze video een leuke en waardevolle video vindt. Ik zie je graag morgen bij mijn volgende video.

Over de schrijver
Reactie plaatsen