Kun Je Snel Veel Klanten Krijgen Met Video?

Kun Je Snel Veel Klanten Krijgen Met Video?

Er zijn veel ondernemers die snel willen scoren met video. Snel veel nieuwe klanten binnenhalen. Kan dat? Kun je even snel klanten scoren met video? In dit blogartikel het antwoord met praktische tips.

Bekijk snel de video:

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

tekst uit de video:
Kun je snel veel klanten krijgen met video? In deze korte vlog het antwoord. Proost! Hij is leeg. Goed het antwoord op die vraag. Ik denk. Naar mijn mening krijg je niet snel veel klanten met video. Video moet je ook zien als ondersteuning van je marketing. Dus je moet jezelf als ondernemer afvragen: hoe kun je video inzetten in je marketing, zodat je meer klanten krijgt. Dus als ondersteunend middel. Bijvoorbeeld als je marketing doel is: “ik wil meer bekendheid krijgen op het internet”. Dan kan video daar aan bijdragen. Dus mijn tip aan jullie als ondernemers: denk eens na over hoe je video kunt inzetten als ondersteuning voor je marketing.

Know Like en Trust factor

Niet snel veel klanten, maar wat levert het dan wel op. Feit is dat je eerst moet zaaien om te oogsten. Persoonlijke filmpjes dragen enorm bij aan de know, like en trust factor. Mensen zien je. Ze horen je. Ze ervaren hoe je over komt. Je wordt gezien.

Vervolgens de “like” factor: er zullen altijd mensen afvallen. Mensen die geen klik voelen met jou. Is dat erg? Nee! Zo onderscheid je automatisch het kaf van het koren. Houdt je uiteindelijk klanten over waar jij graag mee werkt en die graag met jou werken.

De trust factor: als mensen min of meer “fan” van jou zijn geworden, kun je gaan verkopen. Dan komt het oogsten dus. In het know, like en trust factor artikel heb ik uitgelegd hoe je dit bereikt.

Meer klanten met YouTube

YouTube wordt door veel ondernemers onvoldoende uitgebuit. Sterker nog: de kansen om klanten te krijgen via een YouTube filmpje laten bijna alle ondernemers links liggen.  Als je een YouTube video maakt, hoe zorg je er dan voor dat de video klanten oplevert? Nou als je deze 3 YouTube tips toepast gaat het zeker lukken.

Doelgroeponderzoek

Alles valt of staat met het weten wie je doelgroep is. Wie is je ideale klant eigenlijk? Met welke problemen zitten ze? Als je weet met welke problemen je klanten zitten en wie je klanten zijn, kun je heel goed inspelen op je doelgroep. Hierdoor ervaren klanten sneller dat jij de specialist bent die zij nodig hebben en wordt er sneller verkocht. Voer dus een uitgebreid doelgroeponderzoek uit.

Zet nu de eerste stap op weg naar meer klanten voor je bedrijf

Als je video op een goede en efficiënte manier wilt inzetten voor de marketing van je bedrijf, volg dan de praktische workshop videomarketing. In deze workshop leer je op een eenvoudige stap-voor-stap wijze, hoe je filmpjes maakt die uiteindelijk klanten opleveren.

Over de schrijver
Reactie plaatsen