10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
Direct Toegang
X
10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
50% Complete

Voorkom fouten in je filmpje!

Download het gratis e-book met praktische tips voor het maken van een perfect filmpje.

Page content

Waarom Kwaliteit Belangrijk Is Voor Jouw Video Op YouTube

Waarom Kwaliteit Belangrijk Is Voor Jouw Video Op YouTube

Voor jou als zelfstandig ondernemer is het duidelijk: om meer klanten binnen te halen moet je videomarketing toepassen. Voor je ranking van je video op YouTube is de kwaliteit belangrijk. In dit artikel lees je waarom en wat je er aan kunt doen om een kwalitatieve goede video te maken.

 

De kwaliteit van je video: wat is dat?

Als ik zeg de kwaliteit van je video, waar denk je dan aan? Ik verwacht dat de meeste denken aan de beeldkwaliteit. Toch bedoel ik er wat anders mee (en YouTube ook). De kwaliteit van je YouTube video bestaat in hoofdzaak uit de inhoud van je video. Deze inhoud (hetgeen je vertelt en/of laat zien) moet uniek en waardevol zijn. Uniek wil zeggen dat jouw video geen kopie is van een andere video of de tekst van een (blog)artikel van iemand anders. Waardevol wil zeggen dat de kijker echt iets aan de informatie heeft die op de video wordt getoond. Stel dat ik wil weten hoe ik een appeltaart maak. Dan zoek ik “hoe maak ik een appeltaart” in YouTube. Ik wil dan alleen videoresulteren krijgen met een goed en compleet antwoord op mijn vraag.

 

Waarom is de kwaliteit van je video belangrijk?

De kwaliteit van je video is één van de belangrijkste punten om je video hoger te ranken bij YouTube. Als je video van goede kwaliteit is, zullen kijkers langer blijven kijken. YouTube houdt bij hoelang je video gemiddeld wordt bekeken. Een video die gemiddeld lang (zeg circa 80% van de videolengte) wordt bekeken, ziet YouTube als kwalitatieve goede video. Deze zal veel hoger scoren dan een video over hetzelfde onderwerp met een korte gemiddelde kijklengte (zeg circa 20% van de videolengte). Uiteraard zal een kwalitatieve goede video ook zorgen voor veel “groene duimpjes”. Ook dit telt mee voor de ranking van je video in YouTube.

 

Hoe maak ik een kwalitatieve goede video?

Wil jij als zelfstandig ondernemer een kwalitatieve goede video maken? Ik heb het dan wel heel makkelijk voor jou gemaakt. Je kunt gewoon mijn stappenplan volgen. In het stappenplan vind je stap voor stap tips en trucs voor een geslaagde video. Klik hier voor het stappenplan.

Comment Section

0 reacties op “Waarom Kwaliteit Belangrijk Is Voor Jouw Video Op YouTube

Plaats een reactie


*


Video Marketing Topics