10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
Direct Toegang
X
10 praktische tips om met video te beginnen voor je bedrijf
50% Complete

Voorkom fouten in je filmpje!

Download het gratis e-book met praktische tips voor het maken van een perfect filmpje.

Page content

Hoe Lang Moet Mijn Online YouTube Video Zijn, Om Wegklikken Te Voorkomen?

Hoe Lang Moet Mijn Online YouTube Video Zijn, Om Wegklikken Te Voorkomen?

Als jij als zelfstandig ondernemer een voorsprong wilt nemen op je concurrenten, moet je videomarketing inzetten. Je plaatst dan waardevolle online video’s op You-Tube. Maar wat moet de lengte van mijn video zijn, om te voorkomen dat kijkers afhaken?

Hoe lang moet mijn online YouTube video zijn?

Ik val gelijk met de deur in huis: maak je video niet langer dan één tot maximaal drie minuten.

Het blijkt dat de aandacht na één minuut video steeds verder verslapt. Als je wilt dat video’s jou klanten opleveren, moet je voorkomen dat je video’s worden weg geklikt. Hier zijn veel tips en trucs voor, maar het belangrijkste regel hierbij is toch wel de lengte van de video. Al maak je nog zo’n interessante video van 10 minuten. Het blijkt dat de meeste kijkers hun aandacht na 1,5 minuut er niet meer bijhouden. Ze dwalen met hun gedachten tijdens de video af. Denken aan andere dingen (Voorbeeld andere dingen denken: oh, ja. Ik moet nog even die klant bellen. Had ik beloofd. Gelijk even bellen…). Gevolg: de kijker klikt de video weg.

 

Ja, maar bij een interessante video komt de kijker toch wel terug? Uhm….5 % van de kijkers misschien. Zodra het moeite gaat kosten om jouw video terug te vinden,  zal de ex-kijker van jou video een drempel ervaren. Een ander onderdeel van de drempel is dat hij in de schuifbalk onderaan de video moet gaan bepalen waar hij gebleven was.

 

Zelf probeer ik mijn filmpjes maximaal 1,5 minuut te maken (inclusief intro- en outrogedeelte).

 

Maar als ik veel wil vertellen in een video?

Uiteraard kan het zijn dat je een onderwerp behandeld wat meer tijd kost dan één minuut. Kies er dan voor om het onderwerp op te knippen in verschillende delen. Elk deel is dan zondermeer niet langer dan 2 minuten. Je maakt dan per deel een video. Alle video’s bij elkaar zijn dan een videoreeks. Je kunt videoreeksen heel makkelijk samenstellen/maken via YouTube.  Ikzelf heb maak ook videoreeksen. Zie dit voorbeeld.

 

Ik maak het jou wel heel gemakkelijk: stappenplan!

Speciaal voor jou heb ik een stappenplan ontwikkeld voor het zelf maken van video’s voor jouw bedrijf. Schrijf je ook even in voor de gratis cadeaus. Eén cadeau verklap ik alvast: ik neem je gratis aan de hand mee. Je leert hierdoor hoe jezelf op een goede manier videomarketing toepast. Schrijf je snel in en ontvang tevens een gratis E-book met 10 tips om meer klanten te krijgen.

Comment Section

3 reacties op “Hoe Lang Moet Mijn Online YouTube Video Zijn, Om Wegklikken Te Voorkomen?Plaats een reactie


*


Video Marketing Topics