Lange YouTube Video Tot Einde Bekeken Tip
11 augustus 2014 

Lange YouTube Video Tot Einde Bekeken Tip

Je wilt als ondernemer graag dat kijkers jouw hele YouTube video bekijken. Echter doorgaans haken kijkers toch af en kijken gemiddeld maar 40% van je video. Hoe krijg je het nu voor elkaar dat kijkers jouw lange YouTube video tot het einde afkijken? In dit blogartikel een belangrijke tip.

Video: lange YouTube video tot einde bekeken tip

Hieronder de tekst uit de video:

 

Je hebt een video van 10 minuten lang op YouTube gezet. Maar hoe krijg je het nu voor elkaar dat kijkers je video helemaal bekijken? In deze video geef ik jou een tip hoe je dat voor elkaar kunt krijgen. In deze video dus een tip hoe je kijkers langer naar jouw video kunt laten kijken als jij bijvoorbeeld een hele lange video hebt van 10 minuten.

 

Tips

Tip 1 is in ieder geval om te beginnen om die video in stukje te hakken. Dus maak er bijvoorbeeld: 10 tips van. Of 10 hoofstukjes van. Tip 2 is dan om die hapklare brokjes als annotaties in je video op te nemen. Als je bijvoorbeeld je video hebt opgedeeld in 10 tips. Dan maak je van elke tip een annotatie. Die annotatie voeg je in, in je video. Zo kunnen mensen die je video bekijken, heel snel van tip 1 naar tip 8. Hoe dat precies werkt, kan ik het beste uitleggen achter de computer. Dus loop je even mee. Zo we zitten achter de computer.

 

Klikbare annotatie

Hier zie je een voorbeeld van een klikbare annotatie. Het voordeel van klikbare annotaties, is dat kijkers dus heel snel door je video kunnen scrollen. Deze video bestond uit 4 tips. Die 4 tips heb ik hier ook als klikbare annotaties weergegeven. Op het moment dat ik op tip 3 druk, kom ik gelijk op het gedeelte van de video uit, waar tip 3 behandeld wordt. Dan geldt ook voor tip 4. Je ziet onder elke annotatie ook een pijltje. Dat pijltje correspondeert met het gedeelte van de video waar de tip wordt behandeld.

 

Hoe maak je een klikbare annotatie?

Hoe maak je nu de klikbare annotaties in je video? Dan log je in in je YouTube kanaal. Dan ga je naar videobeheer en selecteert de video die je wilt voorzien van klikbare annotaties. Vervolgens ga je in de video naar aantekeningen en ga je naar annotatie toevoegen. Je voeg de annotatie wel toe op het punt waar je de annotatie wilt hebben. Dus in dit geval wordt tip 4 behandeld op één minuut vier. Dus dit betekent dat de annotatie hier moet komen. Ik ben dus even naar één minuut vier gegaan.

Vervolgens doe je dus annotatie toevoegen. Klikt op tekstballon en je typt in, in dit geval dus “tip 4”. Voorzie de achtergrond van een kleurtje. Bijvoorbeeld oranje. En klik je op link. Dan ga je de video dus koppelen waar de annotatie in te zien is. En je moet ingeven in welk gedeelte van de video de annotatie moet beginnen. In dit geval op één minuut vier. Dus dat moet ik dan hier invullen. 0104.

Dan heb ik alles ingesteld. Het enigste wat ik nu moet doen is de annotatie over de hele video schuiven, zodat als de video begint dat ik de annotatie in beeld zie. Ook moet ik de annotatie even op de juiste plek neerzetten. Dus met het pijltje precies op het gedeelte van één minuut vier in dit geval. Vervolgens moet ik even de annotatie een beetje bijsnijden. En vervolgens druk ik op “opslaan” en “publiceren”. Dan is dit het resultaat als ik op tip 4 druk kom ik gelijk bij tip 4 uit en begint ie dus op één minuut vier te spelen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen