Wat Leren Cursisten Op Videogebied Van Mij?
22 februari 2016 

Wat Leren Cursisten Op Videogebied Van Mij?

Wat brouwen mijn cursisten van de praktische workshop videomarketing er van? In deze blog nemen we een kijkje bij Rob Wuijster.

aandacht trekken

Rob benadrukt zijn telefoonnummer in de video

 

Een goed gevoel krijg ik er van. Als mensen die ik videomarketing heb bijgebracht, echt zelf aan de slag gaan met video’s maken. Het echt doen. Een goed voorbeeld hiervan is Rob Wuijster. Ik heb hem via een 1:1 sessie onder meer geleerd:

  1. Hoe te presenteren voor de camera (opbouw video);
  2. Beeldtechniek: waar op moet letten qua positie, houding, shots en beeldmateriaal.

Ook heb ik hem een passende camera, belichting en microfoon geadviseerd.

Rob: “De camera- en de microfoonset is een succes, dank voor de tips en advies. Makkelijk in het gebruik en werkt allemaal prima. Doek en lampen heb ik aangeschaft en al in de video gebruikt. Nu moet ik er nog beter mee leren werken! Doen, doen en nog eens doen.”

Ook heb ik hem geleerd hoe je je video zelf kunt bewerken met Windows Moviemaker. Moviemaker is een erg basic videobewerkingsprogramma, maar hierdoor ideaal voor starters. Dingen zoals foute fragmenten er uit knippen. Tekst en muziek toevoegen gaat erg makkelijk en is ook begrijpelijk voor starters.

 

Nazorg

Een persoonlijke sessie eindigt niet na de sessie. Met de handvaten en dingen die ik uitleg, ga je zelf aan de slag. Loop je tegen dingen aan of heb je nog vragen, dan kun je mij altijd bereiken. Daarnaast heb je recht op 5 videoreviews. Zo wordt elke video beter. Hieronder de reactie van Rob op mijn feedback tips van één video:

Rob: “Dank je wel voor de tips! Ik vat het niet op als zeiken (LOL) Bovendien, zachte heelmeesters maken stinkende wonden! Geef mij maar het directe …… daar hou ik wel van. (Doe je overigens ook)

Met al je aanwijzingen ben ik bezig geweest. Vandaag heb ik ook een nieuwe video gemaakt en op internet gezet! Ben benieuwd wat je van deze video vindt. Om eerlijk te zijn had ik die gisteren al geoefend, maar heb het vandaag afgemaakt. Nieuwe tips toegepast!”.

 

Kwaliteiten Rob

Ieder persoon is van zichzelf al uniek en onderscheidend. Dit blijkt met name uit persoonlijke video’s: hoe je over komt. Welke lichaamstaal je gebruikt. Hoe je er uit ziet. De sterke punten/kwaliteiten van Rob in zijn video’s zijn onder meer:

  1. Hij is erg energiek in zijn video. Dit komt positief over. Je krijgt er zelf ook energie van en dat is zeker een pluspunt voor video’s. Natuurlijk moet je niet overdrijven met energiek overkomen, zoals Emiel Ratelband :-) Bij Rob is die balans tussen gemeend energiek overkomen en zichzelf zijn precies goed.
  2. Hij heeft een duidelijk eigen “watermerk” op het einde van de video: bel me of mail me… (zie onderstaande video)
  3. Hij legt dingen praktisch uit aan de hand van voorbeelden.

 

In de onderstaande video komen deze kwaliteiten duidelijk naar voren:

 

Ook beter worden in het zelf maken van video’s?

Wil je beter worden in het zelf maken van video’s/videogebied: opnemen, montage, wat je moet zeggen, hoe je beter gevonden wordt? Meld je dan aan voor de praktische workshop videomarketing.

Over de schrijver
Reactie plaatsen