Leren Vloggen: Vlogtip

Je wilt als ondernemer leren vloggen voor je bedrijf. Waar moet je rekening mee houden? In deze blog een handige en praktisch toepasbare tip.

Bekijk snel de video:

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

Wil jij ook als ondernemer gaan vloggen voor je bedrijf? Dan heb ik een handige tip voor je. De tip gaat over de hoogte van de lens van je camera of smartphone, waarmee je vlogt. Je kunt het beste de hoogte van de lens van de camera op ooghoogte zetten, of ietsjes daarboven. Oordeel zelf. Nu houd ik hem dus heel erg laag en nu houd ik hem heel erg hoog. Nu houd ik hem dus, zoals je het beste over komt op beeld.

 

De lens van je camera of smartphone

De lens van je camera is voor de meeste wel duidelijk te vinden, echter op een smartphone is dat was lastiger. Je hebt op je smartphone twee lenzen. Ééntje voor (frontcamera) en ééntje aan de achterzijde. De lens is herkenbaar aan een zwart rondje met een diameter van 3 millimeter. Erg klein dus. Het is handig om de lens te zoeken en, hier tijdens het vloggen, in te kijken. Zo kijk je de kijker echt aan en kijk je niet “langs de kijker af”.

 

Wil jij leren vloggen?

Vloggen is niets anders dan jezelf opnemen en tegen de camera spreken. Toch zijn er wel handigheidjes, waardoor je betere vlogs maakt. Wil je zakelijk vloggen? Dan komt er wat meer marketing en structuur bij kijken, om van je kijkers klanten te maken. Immers als je bedrijfsmatig aan de slag gaat, moet het wat opleveren. Speciaal voor ondernemers heb ik de vlogworkshop ontwikkeld. Kijk snel wat de vlogworkshop precies in houdt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen