Wat kunnen we leren van de vlogs van Simon Keizer?
19 augustus 2017 

Wat kunnen we leren van de vlogs van Simon Keizer?

Steeds meer bekende Nederlands gaan vloggen. Wat kunnen wij als ondernemer leren van deze vlogs? In deze blog kijk ik naar de vlogs van Simon Keizer.
 

In vlog 19 legt Simon uit waarom hij is gaan vloggen:
“Mensen vragen mij wel eens: waarom ik eigenlijk begonnen ben met vloggen? Het antwoord is vrij simpel: omdat ik het super leuk vind. Dan vooral het deel waarin ik zelf alles monteer. Zelf alles in elkaar zet. Ik vind het gewoon heerlijk om te doen. Eigenlijk is het sinds kort mijn grootste hobby. Maar daarnaast is het heerlijk om zelf de touwtjes in handen te hebben, voor wat je naar buiten brengt. Als je je muziek wilt promoten heb je je kanaal. Als je wilt vertellen dat je theater show in de verkoop gaat, dan heb je je eigen podium gecreëert. Op privé vlak beslis je zelf hoe ver je gaat. Je bent niet meer afhankelijk van andere media”.

Dit is de spijker op zijn kop: je moet het doen als je het leuk vind. Als het een “moetje” is, dan zien de kijkers dat. Ze voelen het en het doet hierdoor afbreuk aan je vlogs (en aan de know, like en trust factor).

In tegenstelling tot Simon, hikken veel mensen juist op tegen het monteren van de vlogs. Vooral als je net begint met vloggen: leg de lat niet te hoog qua montagewerk. Aan de slag met vloggen voor je bedrijf? Bekijk dan deze 6 zakelijke vlogtips.

 

Ingrediënten vlogs

Dat Simon houdt van monteren blijkt duidelijk uit zijn vlogs. De vlogs zijn leuk om naar te kijken. Mede omdat er creatieve elementen in voorkomen. Zowel creatief qua beeldopname als montagewerk. Ook de drone opnamen die bij sommige vlogs voorbij komen, geven net dat beetje extra mee aan de vlogs.

Goede opzet:

  1. Op weg naar een vergadering. Geeft op het skateboard toelichting.
  2. Dan muziek en een shot van een skateboard wat opgepakt wordt en een deur die geopend wordt.
  3. Shots van high fives en timelaps van de vergadering.

Overigens is het skateboard steeds meer het handelsmerk van de vlogs van Simon 🙂 Wat voor handelsmerk ga jij toepassen in jouw vlogs?

 

Met de deur in huis

In het begin van de vlogs valt Simon nogal eens met de deur in huis: “de deurscene”.  Als je het mij vraagt een origineel én herkenbaar begin. Te meer als je elke keer een andere opzet van de deurscene bedenkt. Het wordt dan een trigger voor de kijker: hoe begint deze deurscene?

Leuke opening met “deurscene” tot 15 seconden. Daarna had gedacht kunnen worden aan meerdere shots/afwisselende beelden.

 

Ook weer met “de deur in huis”.
Knap staaltje werk door de beelden op de muziek te monteren (zie begin tot 18 seconden).

 

Conclusie: wat kunnen we als ondernemer van de filmpjes van Simon leren?

Ik denk dat we in ieder geval het volgende kunnen leren:

  1. Handelsmerk: gebruik in je filmpjes iets waardoor je jezelf onderscheid en kijkers jou aan herkennen. Dit kan bijvoorbeeld een hoofddeksel zijn of een uitdrukking. Zo gebruikt Rob Wuijster bijvoorbeeld de uitdrukking van een telefoon aan het einde van zijn filmpjes. Voor Simon is dit in zijn laatste vlogs: het skateboard.
  2. Originele opening: de meeste openingen van de vlogs van Simon zijn origineel te noemen. Probeer eens na te denken over een originele opening van jouw zakelijke vlogs. Denk hierbij niet te moeilijk.

 

Aan de slag met vloggen voor je bedrijf?

Wil je nu echt aan de slag met vloggen voor je bedrijf? Volg dan de workshop vloggen.

Over de schrijver
Reactie plaatsen