Bedenk een leuke videoactie: 4 Inspiratietips
14 augustus 2017 

Bedenk een leuke videoactie: 4 Inspiratietips

Wil je als ondernemer of bedrijf een actie opzetten? Denk dan eens aan een videoactie c.q. videocampagne. In dit blogartikel 4 ludieke videoacties.

Videoactie: iets geven

Met videoactie bedoel ik dat je als bedrijf iets weggeeft of verloot met video aan klanten of geïnteresseerden.

Tip 1: Offline combineren met online: visitekaartjes

Wil je een keer een origineel opvallen tijdens een netwerkborrel? Denk dan eens aan je visitekaartje. Dit kan een leuk startpunt zijn, om iedereen die je bent tegengekomen beter aan je te binden.

Hu…, denk je misschien: meestal belanden visitekaartjes toch tussen al die andere visitekaartjes. Toch kan het ook anders. In 2013 tijdens de Business Bootcamp had ik het volgende gedaan. Mijn verhaal van destijds:

“Ik had zelf nog geen visitekaartjes, omdat ik pas 1,5 maand geleden begonnen ben met de opzet van dit bedrijf. Met prioriteit lag niet bij visitekaartjes en logo’s bedenken. Feit was dat ik voor het grote evenement (Business Bootcamp) geen visitekaartjes had. Hoe ga ik dit nu oplossen in combinatie met opvallen (dacht ik bij mezelf)? Uiteindelijk ben ik gekomen op een kaartje cq bon. Gewoon geprint op kleurpapier. Dus niet de kwaliteit van een visitekaartje.

Om op te vallen heb ik een actie gekoppeld aan het kaartje. Rechtsonder had ik op elk kaartje een cijfer geschreven. Als ik het kaartje aan iemand gaf, vertelde ik erbij dat ze met dit kaartje kans maakte op een gratis video voor hun bedrijf. De trekking zou dinsdag 8 oktober 2013 zijn. Op het kaartje stond ook mijn YouTube kanaal en trekkingsdatum.

Ik had 59 kaartjes uitgedeeld.”

In het volgende filmpje doe ik de trekking:

Tip 2: Online mogelijkheid: mijlpaal

Je kunt een actie zomaar doen of koppelen aan bijvoorbeeld een mijlpaal.

In deze video gaf ik iets weg als bedankje dat ik 250 YouTube abonnees heb bereikt.

Uiteraard doe je de prijsuitreiking ook met video:

Tip 3: Online mogelijkheid: raadsel

Deze van Maikel Latour is erg origineel. Zowel de actie zelf, als het cadeau.  Ik zou zeggen een win-win actie voor Maikel. Win 1: opvallen, omdat je iets gratis weggeeft. Win 2: Hij wordt door de winnaar belangeloos gepromoot 🙂 Ik mis wel de einddatum tot wanneer je mee kunt doen:

Tip 4: Online mogelijkheid: teruggeven aan de kijkers

Dit is een origineel idee om je kijkers/ YouTube abonnees meer bij je YouTube kanaal te betrekken als een soort winactie:

Video Winactie stap te ver?

Mogelijk ben je als ondernemer of bedrijf net bezig met video of wil je beginnen met vloggen voor je bedrijf. In dat geval kan een videowinactie een stap te ver zijn. In dat geval adviseer ik je om eerst kwalitatief betere filmpjes te maken. Hoe je dat doet, leg ik uit in het gratis e-book: 10 videomarketing tips voor beginners.

Over de schrijver
Reactie plaatsen