LinkedIn Profiel: Heeft Video Een Toegevoegde Waarde Voor Je LinkedIn Profiel?

LinkedIn Profiel: Heeft Video Een Toegevoegde Waarde Voor Je LinkedIn Profiel?

LinkedIn: wil je hier als zelfstandig ondernemer meer uit halen? Dan moet je een persoonlijke video toevoegen aan je LinkedIn profiel. Maar hoe maak je nu precies zo’n video? In dit blogartikel leg ik uit hoe je een goede video maakt voor je LinkedIn profiel.

Geef je LinkedIn profiel een boost

Nog weinig toegepast, maar oh zo persoonlijk: een video op je LinkedIn profiel. Je stelt jezelf via een video voor aan de bezoeker van jouw LinkedIn pagina.

Laatst sprak ik met LinkedIn specialist Anton Honing over de toegevoegde waarde van een video op je LinkedIn profiel. Anton gaf aan dat een persoonlijke video, zeker een toegevoegde waarde heeft. Vooral het kunnen zien en horen wie je bent en wat je te bieden hebt, geeft een boost aan je LinkedIn profiel.

In dit blogartikel legt Anton uit hoe je een video op de juiste manier inzet op LinkedIn.

 

De basis

Als je zelf een video wilt maken voor op je LinkedIn profiel, dan is het belangrijkste om jezelf te zijn. Doe jezelf dus niet anders voor, dan wie je bent. Gebruik ook je eigen woorden. Lees geen tekst op, maar ben spontaan.

 

Gebruik een passende achtergrond, die het beeldmerk van je bedrijf versterkt. Hierbij bedoel ik niet een schreeuwerige reclameposter. Denk bijvoorbeeld aan een video die begint met een opname buiten, voor je bedrijf(spand). Daarna vertel je vanaf je werkplek en/of andere markante locaties. Locaties die je beeldmerk versterken.

 

Let ook op goed geluid en beeld.

 

De inhoud

De inhoud van de video is het belangrijkste. Wat wil je tegen bezoekers van je LinkedIn profiel zeggen? Hieronder heb ik een opzet gemaakt van onderdelen die naar mijn mening in de video gezegd moeten worden. Achter elke onderdeel heb ik de een voorbeeldtekst geschreven die ik bij dat onderdeel zou kunnen zeggen. Uiteraard geldt voor jouw situatie een andere tekst.

 

 

Leuk dat je mijn LinkedIn profiel bezoekt .

 

 

Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing.

 

 

Met videomarketing wordt je beter gevonden op het internet, geef je meer persoonlijkheid aan je website en gaan websitebezoekers sneller over om zaken met je te doen.

 

 

Toch zie ik veel ondernemers die de stap naar videomarketing niet maken. Ze zien wel de voordelen, maar maken niet de stap om filmpjes te maken voor hun bedrijf. Vragen als: hoe moet ik beginnen? Waar moet ik aan denken? Hoe zet ik video effectief in voor de vindbaarheid en branding van mijn bedrijf?, belemmeren om daadwerkelijk te beginnen met videomarketing. Misschien herken je dit ook?

 

 

Ik kan jou helpen bij het inzetten van videomarketing voor jouw bedrijf.

 

 

Als je een connectie met mij maakt op LinkedIn ben je in ieder geval verzekerd van een wekelijkse videotip over videomarketing. Elke week publiceer ik namelijk een nieuwe videotip op LinkedIn. Ook kun je met mij contact opnemen als je vragen hebt.

 

Als je met mij connect dan voeg ik jou toe aan mijn netwerk en ben jij verzekerd van een netwerkcontact die jouw vraagbaak is op het gebied van videomarketing .

 

Op naar meer klanten en meer bekendheid voor jouw bedrijf door de inzet van videomarketing .

 

 

Zelf een video opnemen of laten doen?

Omdat LinkedIn zakelijk en professioneel is, adviseert LinkedIn Specialist Anton Honing om een video op te laten nemen door een professional. Zo krijgt je video een zakelijke professionele uitstraling, waardoor je gelijk een goede eerste indruk maakt bij de bezoeker van jouw LinkedIn profiel.

De video waarin ik Anton interviewde:

Wil je jouw LinkedIn profiel een boost geven door een professionele video? Neem dan contact met mij op en wij gaan samen aan de slag om die perfecte video te maken.

 

Wat is jouw mening over het toevoegen van een video op je LinkedIn profiel? Laat jouw mening hieronder achter.

Over de schrijver
Reactie plaatsen