LinkedIn en Video: Interview Over Het Toepassen Van Video Op Linkedin

LinkedIn en Video: Interview Over Het Toepassen Van Video Op Linkedin

Ben je als ondernemer actief op LinkedIn? Dan kun je denken aan video’s om jezelf beter te profileren op LinkedIn. Maar is dit wel verstandig? En als je video’s gebruikt, waar moet je dan op letten? Kijk snel naar de video waarin ik met LinkedIn specialist Anton Honing praat over video in relatie tot een betere profilering op LinkedIn.

Deel deze video op Facebook

Twitter over deze video

 

De tekst uit de video:

Heeft video een toegevoegde waarde voor je LinkedIn profiel als zelfstandig ondernemer? In deze video gaan we die vraag beantwoorden samen met LinkedIn Specialist Anton Honing. Heeft video op je LinkedIn profiel een toegevoegde waarde? Die vraag gaan we vandaag beantwoorden met Anton Honing. Hij staat naast me. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing, en Anton: wat doe jij precies? Ik ben Anton Honing van athoning en ik help ondernemers zich op LinkedIn beter te profileren.

 

Moet je video toepassen voor je LinkedIn profiel?

Dan de hamvraag van vandaag. Ja moet je een video eigenlijk toepassen voor je LinkedIn profiel? Nou je moet niets, maar ik denk dat video echt heel veel meerwaarde kan hebben. Waarom? Als jij een video kunt maken die zakelijk en professioneel is. Dan strookt dat natuurlijk met de gedachte van LinkedIn. Verder zou ik zorgen dat je hem persoonlijk maakt, zodat jij als zelfstandig ondernemer een eigen gezicht krijgt. Ja. Heel goed inderdaad. En wat voor soort video moet ik dan denken? Ik zou in ieder geval. Ik zou adviseren om een kennismakingsvideo te maken. Laat zien wie jij bent als ondernemer. Stel je eigen dus voor. Maar kom wel direct to the point wat jij kunt betekenen voor de kijker. Voor degene die de video bekijkt.

 

Video zelf maken of uitbesteden?

En moet je zo’n video door een professioneel bedrijf laten maken of kun je dat gewoon zelf tussen de bedrijven door met je smartphone en even heel snel. Videotje schieten. Klaar. Ja ik zou hem door een professioneel bedrijf laten maken. LinkediIn is zakelijk en professioneel. Op het moment dat jij het ook zakelijk en professioneel doet dan heb je toch een gedegen uitstraling. Laat je zien dat je het serieus neemt en er moeite voor doet. Dus ik zou zeggen: laten maken.

 

Waar moet je de video plaatsen op je LinkedIn profiel?

Waar moet je hem precies plaatsen op je LinkedIn profiel? Je kunt hem op diverse plaatsen neerzetten. Onder andere bij ervaring, maar ik zou hem bij samenvattingen neer zetten. De samenvatting is iets wat de meeste toch heel snel lezen. En daar kun je een link toevoegen naar bijvoorbeeld YouTube waar je video is geplaatst. Dan kom vrij duidelijk in beeld waar ze de video kunnen vinden.

Linkedin en video

Linkedin en video

 

Wat vinden anderen over het toepassen van video’s op LinkedIn?

Ik heb begrepen dat je ook gepolst hebt bij je netwerk. Hoe dat die video in relatie tot LinkedIn zien. Wat zijn daar zoal de reacties van. Ja klopt. Ik heb diverse mensen geïnterviewd. Het blijkt dat de meeste in ieder geval een korte video willen zien. Mensen haken toch snel af. Kom ook to the point. Waar gaat het over? Wees doelgericht. Maak hem persoonlijk. Laat zien wie je bent. Het moet ook een persoonlijk tintje hebben. Is ook aantrekkelijk voor de kijker. De meningen zijn ook verdeeld of het een video is die voor een bepaalde branche van toepassing is. Bij sommige branches wordt een video als meerwaarde gezien dan bij een andere branche. Ook daar zijn de meningen over verdeeld. Over het algemeen: kort, persoonlijk, aantrekkelijk en to the point.

Wil je nog meer informatie over dit onderwerp? Dat kan. In de beschrijving van deze video hebben we twee links opgenomen. Eén link naar een blogartikel waarin je kunt lezen waarmee je rekening mee moet houden bij de inhoud van je video. En nog een andere link naar een blogartikel van Anton. En Anton wat kunnen de mensen in dat blogartikel lezen? Ik ga vooral in dat artikel in hoe je een video tactisch goed kunt inzetten op LinkedIn. En waar je jezelf het beste kunt profileren. Anton bedankt voor je bijdrage voor deze video en tot een volgende keer. Dankjewel Theo. Bedankt voor de uitnodiging. Ja en dan natuurlijk de allerlaatste vraag: heb je zelf ook een video op je LinkedIn profiel staan? Ja die heb ik onlangs geplaatst. Ik ben druk bezig met videomarketing. Nou voor mij is het in ieder geval duidelijk geworden dat je gewoon een video moet hebben op je LinkedIn profiel.

 

Over de schrijver
Ingmar
Door

Ingmar

op 22 Dec 2014

Leuk artikel! Ik kwam via via op je site en had niet verwacht dat je website zoveel goede informatie zou bevatten. Ik lees je blogposts elke keer weer met ontzettend veel plezier en heb je website ook al met een paar kennissen gedeeld. Ik wil ook gaan bloggen op mijn website over www.tentenverhuur.nl. Het lijkt me een leuke ervaring en heel motiverend om reacties op mijn blogpost te krijgen, maar doordat ik nooit met bloggen begonnen ben, is dat uitgebleven. Ik wil graag beginnen met bloggen, maar ik weet niet zo goed waar ik precies moet beginnen. Heb jij misschien handige tips voor me? Alvast bedankt voor de moeite!

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 22 Dec 2014

Hoi Ingmar, Je kunt beginnen met de 10 meest gestelde vragen. Maak per vraag een blogartikel met een uitgebreid antwoord. Verder kun je dan links op je website een knop of link opnemen naar je blogpagina. Weet je genoeg zo? Groetjes, Theo de Kleijn

Reactie plaatsen