Live Video: Hoe Stream je als niemand kijkt?
17 juli 2018 

Live Video: Hoe Stream je als niemand kijkt?

Live streamen of Live video: hoe doe je dat als niemand kijkt? In deze blog handige tips van onder meer Barbera McDonald.

Live video iets voor jouw bedrijf?

Ben je ondernemer en wil je persoonlijk in contact komen met je doelgroep? Wil je de know, like en trust factor toepassen? Dan is live video erg krachtig. Je hebt echt contact met je doelgroep en jouw doelgroep leert jou beter kennen. Toch is live video voor veel ondernemers een stap te ver. Ook de onzekerheid: wie kijkt er eigenlijk? Speelt mee. Want zeg nou zelf: het bereik op Facebook wordt steeds minder. Je moet wel duizenden volgers hebben, wil je dat er kijkers live mee kijken.

Toch loont het om wel aan live video te doen. Al is het maar voor de oefening. Anderzijds kun je de live video ook naderhand posten op andere sociale media kanalen. Ook kun je de opgenomen video vertalen naar een blogartikel. Tot slot kun je quotes uit je live uitzending halen en deze bijvoorbeeld posten op Twitter. Kortom bruikbare content: die live video.

Ja maar als er niemand kijkt, wat moet ik dan doen? Hoe pak ik de live uitzending aan? Immers er is geen interactie. In de onderstaande video geeft Barbera McDonald handige tips:

“Belangrijk: altijd blijven lachen”

De tips uit de video:

  1. Blijf doorgaan. Je ervaart dat er vanzelf meer volgers en kijkers komen.
  2. Als je klaar bent met live streamen, zet de kijkers dan door naar een ander gelieerd kanaal wat ook aan het live streamen is. Hierdoor wordt je bekender bij het andere kanaal. Heb je kans dat het andere kanaal ook kijkers doorzet naar jouw kanaal.
  3. Als je live streamt op YouTube heb je diverse functionaliteiten, zoals 4K, 360 graden video, goede interactie mogelijkheden.
  4. Vermaak de kijker, ook al zijn het maar 2 kijkers. Stel jezelf de vraag: zou jij je eigen live video gaan bekijken?
  5. Blijf in contact met andere live streamers. Je kunt ook onderling interviews doen, zoals ik gedaan heb met Gijs Bodenstaff:

Ik aan het live streamen…: een interviewsessie met een ander is een laagdrempelige manier om te live streamen

 

Nog meer tips?

Wil je nog meer tips, bekijk dan de onderstaande video of bekijk deze 10 Facebook live tips. In de volgende video heb ik een interview met Inge van den Thillart. De winnares van de “Facebook Live Challenge”:

 

Hoe maak je nu perfecte video’s?

Wil je ook aan de slag met filmpjes voor je bedrijf, om online meer zichtbaar te zijn? Om meer klanten aan te trekken? Om niet achter te blijven in de online wereld? Volg dan de praktische workshop videomarketing.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen