Boekreview Maak Ze Gek

Tijdens mijn vakantie heb ik het boek “Maak ze gek” van Aartjan van Erkel gelezen. Wat is mijn indruk van het boek? Voor wie is het boek met name geschikt? In deze vlog die ik tijdens de vakantie in Frankrijk heb opgenomen geef ik tekst en uitleg over het boek.

Als je dit filmpje bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen.

Tekst uit de video:

Boek “Maak Ze Gek” Review

Ik sta hier op het podium in Rocomadour. Alleen er zijn geen toeschouwers. Dus ik loop snel weer even door tijdens de vakantie. Het is de ideale moment om even het boekje van Aartjan van Erkel door te nemen:”Maak ze gek”. Ik heb een belofte gedaan één maandje terug dat ik tijdens mijn vakantie het boek zou lezen en een videoreview zou doen. Dus dat gaan we even doen. Ik verdeel het in drie stukken. Wat is goed aan het boek? Wat kon beter? Voor wie is het met name geschikt? Ik hoop dat ik tegen niemand aan loop, want ik ga nu naar beneden en het is nogal druk.

Goed aan het boek

Als eerste: wat is goed? Goed aan het boek was dat het makkelijk leesbaar is. Een ander punt wat goed was, dat er praktijkvoorbeelden zijn. Voorbeelden waar je echt iets aan hebt. Wat ook spreekt. Derde goede punt van het boek was dat je ook eigenlijk het gratis e-book er bij krijgt uit 2011 was het: “Verleiden op internet“. Staat er in hoe het werkt. Hoe je dat e-book gratis kunt downloaden. Dus ideaal. Het vierde goede punt is dat je de tips die, dingen die in het boek worden verteld ook perfect kunt gebruiken voor videomarketing. Dus als je video’s maakt, met name op de homepage van je website dan kun je dat heel goed gebruiken.

Wat kon beter?

Dan: wat kon beter? Na elk hoofdstuk krijg je een soort checklist, maar ik vind dat een praktijkopdracht meer waarde geeft aan het boek. Dus dat miste ik. Een ander punt wat gemist werd naar mijn mening, was het social media gedeelte. Dus zeg maar de Facebook connectie. Dus dat je bijvoorbeeld ene Facebook groep zou aanmaken. Ik kan me natuurlijk voorstellen dat iemand die een boek maakt, dat het niet interessant is om een Facebook groep aan te maken. Je bent dan veel tijd daarmee kwijt bent. Veel moet vertellen. Veel dingen moet beantwoorden. Alleen je kunt natuurlijk ook duidelijk aangeven dat de Facebook groep besloten is. Alleen bedoeld is voor deelnemers en ik zelf geef één keer in de maand een live video. Bijvoorbeeld. Een ander punt: de praktijkvoorbeelden. Ik abonnee van de nieuwsbrief van Aartjan van Erkel en heel veel voorbeelden die in het boek genoemd zijn die komen ook terug in de nieuwsbrief. Dus dat vond ik zelf een beetje afbreuk doen. Aan de andere kant het is wel dat je die voorbeelden echt herkend. Dus dat is het goede.

Voor wie geschikt?

Voor wie is het boek met name geschikt? Het boek is met name geschikt voor webbouwers, vind ik zelf. Dus als je zelf website’s maakt en je wil net het stapje extra geven aan je klant. Dus net iets meer doen dan de rest. Dan is het boek echt geschikt. Omdat je met het boek in de hand echt een website kunt maken die goed converteert. Dus die meer websitebezoekers om zet naar klanten. Dus perfect. Voor wie nog meer? Daar gaat hier even een belletje af. Het is nog meer geschikt voor…. Ik wordt even afgeleid. Dit is een beetje tussen de soep en aardappelen video. Het is niet zo netjes vind ik zelf. Even kijken. Misschien gebruik ik hem niet. Misschien wel. Het is in ieder geval wel een goede afleiding tijdens het lopen. Voor wie is het nog meer geschikt? Voor als je zelf een website maakt. Dus ben je zelf zeg maar de website bouwer of ontwikkelaar. Richt je zelf je website in. Dan is het boekje goed geschikt. Last but nog least. Voor als je aan de slag gaat met video’s. Met name als je een welkomstvideo op je website wilt maken, dan is het boekje ook geschikt. Het boekje heeft echt ingrediënten om meer uit de welkomstvideo te halen, die je dus op de homepage van je website zet. Wil je nog meer tips over hoe je goede video’s maakt? Download dan even het e-bookje wat nu ergens in beeld verschijnt. Dan kun je zeker aan de slag met video’s maken voor je bedrijf. Dat was het voor vandaag. Ik wens je nog een fijne dag toe.

Over de schrijver
Reactie plaatsen