Mailinglijst Opbouwen Met Filmpjes

Wil je meer inschrijvers voor je mailinglijst? Maak dan een handige koppeling met de filmpjes die je maakt. In deze blog leg ik uit hoe je meer inschrijvers krijgt met  filmpjes.

Door filmpjes te plaatsen op het internet, wordt je bedrijf meer zichtbaar. Je wordt bekender en je expertstatus wordt vergroot als je kennis gaat delen met filmpjes. Maar hoe kun je nu die filmpjes, ook inzetten voor het opbouwen en vergroten van je mailinglijst? In dit blogartikel de hoofdingrediënten.

 

Zorg voor goede videocontent

Om kijkers aan te zetten om zichzelf in te schrijven op je mailinglijst, moet je eerst iets geven: WAARDE. Waarde geef je door bijvoorbeeld een handige tip te delen in je filmpje. Een tip waar je doelgroep echt iets aan heeft. Waar je doelgroep net een stapje verder mee komt. Zich geholpen voelt. Ervaart dat jij verstand van zaken hebt.

 

Bouw je filmpje goed op

Houdt de aandacht van de kijker er bij.

Voorkom dat kijkers afhaken: je filmpje wordt weggeklikt.

Toon je expertise.

Pas de juiste structuur toe.

 

Oproep om de kijker op je mailinglijst te krijgen

Aan het einde van de video roep je de kijker op om zich in te schrijven voor je mailinglijst. Je doet dit aan de hand van een zogenaamde call to action. De call to action is ook afhankelijk van het soort social media waar je jouw filmpje op plaatst. In YouTube heb je de mogelijkheid om in je video een klikbare button te maken. Als de kijker op die button klikt, komt hij/zij gelijk op de inschrijfpagina van je mailinglijst. Bij Facebook is deze mogelijkheid er op dit moment niet en kan de kijker pas na het kijken van de video op een klikbare link drukken.

 

In de volgende video heb ik een stap voor stap plan uitgelegd, die je kunt toepassen voor jouw YouTube filmpje.

 

Nog meer tips om met filmpjes je mailinglijst te vergroten?

Schrijf je dan in voor de praktische workshop videomarketing. In de workshop krijg je meer handreikingen, waardoor jouw filmpje meer rendement oplevert. Waardoor je dus een grotere mailinglijst opbouwt. Ook gaan wel aan de slag met zelf filmpjes maken.

 

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen