Makkelijk Een Blogartikel Maken Van Je Video: Hoe Doe Je Dat?
21 november 2013 

Makkelijk Een Blogartikel Maken Van Je Video: Hoe Doe Je Dat?

Voor jou als zelfstandig ondernemer is het duidelijk: om meer klanten binnen te halen moet je videomarketing toepassen. Om nog meer kracht uit je video te halen, is het goed om te bloggen over je video. Het blogartikel kun je dan op je website zetten. In dit artikel lees je hoe je op een makkelijke manier een blog kunt maken over je video.

 

Eerst bloggen dan een video

Meestal maak ik eerst een blogartikel en maak ik er daarna een video over het onderwerp van het blogartikel. Voor de video gebruik ik dan de informatie uit mijn eigen blogartikel. Hier kleven 2 nadelen aan:

Nadeel 1: ik moet de tekst voor het blogartikel bedenken en netjes opschrijven.

Nadeel 2: ik kan de tekst van het blogartikel niet letterlijk voorlezen als ik een video ga maken (dit komt niet “echt” over). Hierdoor schrijf ik meestal wat steekwoorden (op volgorde van passeren in de video) op een blaadje.

Uiteindelijk heb ik dan 2 “verhalen”: het blogartikel en de video. Maar het kan ook anders en makkelijker!

 

Eerst video en daarna automatisch het blogartikel!

Hoe zou het zijn dat je een video opneemt en dan automatisch ook een geschreven blogartikel hebt? Geweldig toch, want dit scheelt typ en denkwerk voor je blogartikel. Daarnaast is dit erg handig als je beter in mondelinge communicatie bent dan in geschreven tekst.

 

Hoe werkt het?

Schakel bij jouw YouTube video de ondertiteling in. Schaaf de ondertiteling bij en sla de ondertiteling op als een tekstbestand. Vervolgens kun je dit tekstbestand knippen en plakken in je blogartikel. Hoe je een ondertiteling toevoegt aan je video en hoe je de ondertiteling kunt opslaan zie je in deze video.

 

Voordeel voor je blogartikel

Naast dat je op een makkelijke manier een blogartikel hebt, werkt het ook erg versterkend. De tekst van je blogartikel wordt versterkt door de video. Dit levert een hogere ranking op voor zowel het blogartikel als je video.

 

Het is niet zo origineel. Aan de andere kant als je de tekst onder de video zet: zie bijvoorbeeld: https://theodekleijn.nl/videos-knippen-met-windows-moviemaker-hoe-doe-je-dat dan zullen toch de meeste mensen op de video klikken. Daarnaast kun je boven het artikel duidelijk maken dat de tekst in het blogartikel de gesproken tekst is uit het artikel.

Over de schrijver
Reactie plaatsen