Marketing Video Maken

Hoe maak je een marketing video? In deze blog handige tips om aantrekkelijke filmpjes te maken. Om filmpjes te maken, die extra klanten opleveren voor je bedrijf.

Opvallen met video?

Je wilt vast een marketing video maken om online op te vallen. Jezelf als ondernemer en/of bedrijf te onderscheiden. Om hierdoor klanten aan te trekken voor je bedrijf. Maar moet je online wel opvallen als bedrijf? En hoe val je dan op? Bekijk eerst deze video even, voordat je door gaat:

De wijze lessen van Manuel Naaijen over online opvallen….

Goed. Door met de randvoorwaarden. Waar moet je rekening mee houden als je een marketing video gaat maken? Laten we snel beginnen.

Inspireer

Het beste voorbeeld  om te inspireren is een verhaal te vertellen. Persoonlijk. Voor de camera. Maar ja, dat is makkelijk gezegd dan gedaan. Toch is het makkelijker dan je denkt. Als je deze “hoe vertel ik een geweldig verhaal tips” leest, moet het zeker lukken.

Creatief

Creativiteit wordt altijd gewaardeerd door de kijker. Maar waar moet je aan denken?

Voorbeeldje. Denk aan een videoactie.  Deze videoactie van Maikel Latour is erg origineel. Zowel de actie zelf, als het cadeau.  Ik zou zeggen een win-win actie voor Maikel. Win 1: opvallen, omdat je iets gratis weggeeft. Win 2: Hij wordt door de winnaar belangeloos gepromoot :-) Ik mis wel de einddatum tot wanneer je mee kunt doen:

Denk dus creatief of spar met een hele groep over een opvallende inzet van video. Leer bijvoorbeeld van andere acties, zoals van de Lick Race of bekijk deze creatieve filmpjes.

Entertainment

Entertainment in een video. Het wordt steeds belangrijker. Deze video van Centraal Beheer is een goed voorbeeld. Ik werd meteen gegrepen! Waarom? Doordat ik iets zag wat nieuw was. Waarvan ik in twijfel werd gebracht: is dit echt? Waarvan mijn technische kant werd geprikkeld en ik daarom verder keek.

Eigenlijk bevat dit filmpje alles: het inspireert (door het verhaal), het is creatief (door de grote drone), het bevat entertainment (de hond uitlaten, bijna een fietser omver, in het water, etc) en heeft een duidelijke boodschap (informeert).

Toch hoeft het niet altijd veel geld te kosten en hoeft niet alles uit de kast gehaald te worden. Een voorbeeldje uit eigen werk:

Informeer

Er wordt veel naar informatie gezocht op het internet. Bij informatieve marketing video’s hoeft de nadruk zeker niet te liggen op creativiteit en entertainment. Een vleugje entertainment is dan voldoende. Een instructievideo is een voorbeeld van een informatieve video.

Betrek de kijker beter bij je video

Veel gemaakte fout bij marketing video’s: het is alleen zenden. Voor de know, like en trust factor is het belangrijk dat je de kijker er bij betrekt. Maar hoe doe je dat dan? Bekijk even deze “betrek de kijker bij je video tips“.

Een erg sterk staaltje van Frans Bauer om de kijker meer te betrekken bij zijn video’s. Hij neemt de kijker mee naar zijn laatste theatershow. Geeft de kijker een kijkje achter de schermen en verteld wat hij na de theatershow gaat doen. Zo simpel kan het dus zijn….(maar erg waardevol voor je volgers; om van volgers, fans te maken)

Niet vergeten!

Dit is cruciaal voor een marketing video, maar wordt door veel ondernemers vergeten om te doen:

Nu jij

Zo we hebben geproefd aan de randvoorwaarden om een marketing video te maken. Wil je dat leren hoe je een goede professionele video maakt? Wat je wel en niet moet zeggen voor de camera? Hoe je voorkomt dat kijkers afhaken. Hoe je online meer zichtbaar wordt met video? Schrijf jezelf dan in voor de praktische workshop videomarketing.

Over de schrijver
Reactie plaatsen