Hoe Krijg Ik Meer Inschrijvers Voor Mijn Nieuwsbrief? 10 Tips

Hoe Krijg Ik Meer Inschrijvers Voor Mijn Nieuwsbrief? 10 Tips

Je krijgt weinig inschrijvers op je nieuwsbrief. Hoe komt dat toch? In deze blog 10 tips om meer inschrijvers op je nieuwsbrief te krijgen.

 

Belangrijkste tip

Om gelijk maar van wal te steken met de hoofdtip: geef iets gratis weg in ruil voor een inschrijving. De meeste ondernemers geven een gratis E-book weg. Websitebezoekers schrijven zich dan in voor het E-book en staan dan automatisch op de mailinglijst van je nieuwsbrief. Uiteraard gaat het E-book over het product of dienst wat je levert. Daarnaast moet het E-book waardevolle informatie bevatten. Bijvoorbeeld als je hovenier bent kun je denken aan een E-book: “10 tips voor een onderhoudsarme tuin”.

 

Dan de 10 tips. Deze tips zijn gebaseerd op het feit dat je een gratis E-book weggeeft in ruil voor een inschrijving.

Tip 1

Ga eerst na hoeveel unieke websitebezoekers je per dag op je website krijgt. Als je een paar unieke websitebezoekers per dag krijgt, dan zal het niet hard lopen als 4 van de 100 unieke websitebezoekers zich inschrijven. In dat geval moet je dus eerst wat doen aan de bezoekersaantallen. Het beste middel om meer bezoekers te krijgen is om te bloggen.

Tip 2

Doorgaans gebruik je een (digitale) cover voor je E-book.  Zie ook bij mijn inschrijving.  Zijn de letters van de kaft wel zonder moeite te lezen en pakkend?

Tip 3

Benoem in korte, krachtige en begrijpelijke taal wat het voordeel van jouw E-book is, bij de optin box. Bijvoorbeeld “Winnen in Google”. Of “10 tips om lekker in je vel te zitten tijdens je werk”.

Tip 4

Geef websitebezoekers geen keuze. Hoe meer keuzen er op je website zijn, hoe moeilijker het kiezen is voor je websitebezoeker. Meer keuzen resulteert in een lagere conversie: minder websitebezoekers schrijven zich dan in voor je nieuwsbrief. Ga dus na wat je wilt dat de websitebezoekers doen op de homepage van je website. Als je wilt dat de websitebezoeker zich in schrijft voor je nieuwsbrief, haal dan andere (opvallende) knoppen weg.

Tip 5

Let ook op bij mobiele responsive: hoe wordt je website op “telefoons” weergegeven? Als je een opt-in box in de header(bovenzijde) van je website hebt, vervalt deze waarschijnlijk, als je jouw website op een telefoon bekijkt. Om dit op te lossen, kun je gelijk onder de header op de homepage van je website een button maken met de tekst van je optin box. In ons voorbeeld een button: “Gratis E-book: winnen in Google”.

Tip 6

Zorg er voor dat de drempel om in te schrijven laag is. Vraag alleen gegevens die echt noodzakelijk zijn om in te schrijven: voornaam en mailadres. Vraag dus niet om een achternaam of geslacht. Hoe meer moeite de inschrijver moet doen, hoe lager minder inschrijvingen het oplevert.

Tip 7

Maak in je blogs reclame voor het gratis e-book. De kans is groot dat bezoekers rechtstreeks op je blog terecht komen. Je kunt de blogs dan afsluiten met “reclame” voor je E-book: zoals ik ook bij dit blogartikel heb gedaan.

Tip 8

Maak “reclame” voor je e-book  op social media.

Tip 9

Vraag aan iedereen die je spreekt of die je mailt, of je hun mag inschrijven voor je nieuwsbrief.

Tip 10

Promoot je e-book in een welkomstvideo (zoals op https://theodekleijn.nl) op de homepage van je website.

Weet je niet hoe je een goede en efficiënte welkomstvideo voor op je website maakt? Schrijf je dan gratis in voor de cursus: “hoe maak ik een goede YouTube video voor mijn bedrijf”. Klik hier om jezelf in te schrijven.

Over de schrijver
Reactie plaatsen