Meer kijkers voor YouTube en Facebook Tip
09 augustus 2017 

Meer kijkers voor YouTube en Facebook Tip

Wil je meer kijkers voor je YouTube en Facebook filmpjes? In dit blogartikel speciaal voor bedrijven en ondernemers een handige tip.

Als je deze video bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen

Hoe kun je als ondernemer meer kijkers krijgen voor je YouTube en Facebook video’s? In dit filmpje een handige tip. Hoi. Mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met videomarketing. In deze video dus een handige tip hoe jij als ondernemer meer kijkers kunt krijgen voor je YouTube en Facebook bedrijven video’s.

Als eerste wil ik je even meenemen naar een andere video, waarin ik al negen tips heb gegeven voor meer kijkers. Dus klik even op de infokaart die boven uit beeld klapt. Klik er op, dan kun je kijken naar mijn andere video waarin ik al vijf andere tips heb gegeven.

Die vijf andere tips waren vrij algemeen. Deze is specifiek voor bedrijven en ondernemers. Denk na hoe je het de kijkers makkelijker kunt maken. Als voorbeeld wil ik je meenemen naar het YouTube kanaal van real men, real style of real style, real men. Ik ben het even kwijt hoe het heet. Maar in ieder geval: het gaat om het principe. Wat hun namelijk gedaan hebben is vrij simpel. Zij maakten onder andere video’s hoe je een stropdas moet knopen en alle andere mensen die video’s maakten over hoe je stropdassen moet knopen, die filmden dit allemaal van voren. Dus zoals je mij nu ziet. Van dit shot. Hoe je een knoop moest leggen.

Real style real men dacht daar anders over: je moet het doen vanuit de kijker. Als je een stropdas nu maakt, hoe ziet de kijker dat. Dus wat hebben hun gedaan. Hun hebben een camera van boven genomen. Net zoals je echt een stropdas aan het knopen bent. Als je het vanaf die camera positie doet, wordt het veel makkelijker voor de kijker. Ze begrijpen heel snel hoe het moet, want het is de camera positie hoe ze zelf kijken. Hoe ze zelf uit hun ogen kijken en die stropdas leggen.

Dus dat is mijn tip voor jou. Als je video’s maakt: maak het de kijker zo makkelijk mogelijk en denk daarbij na over camera standpunten.

Nog meer tips?

Wil je nog meer tips over videomarkering? Download dan gratis mijn e-book: 10 videomarketing tips voor beginners.

Over de schrijver
Reactie plaatsen