Hoe Krijg Ik Meer Klanten Voor Mijn Bedrijf Door (YouTube) Video’s?
12 november 2015 

Hoe Krijg Ik Meer Klanten Voor Mijn Bedrijf Door (YouTube) Video’s?

Je maakt als zelfstandig ondernemer video’s voor je bedrijf. Maar niet voor niets. Je maakt video’s om meer klanten te krijgen. Waar moet je rekening mee houden, bij het maken van de (YouTube) video’s?

In deze video leg ik tip 1 tot en met 3 uit. Tip 4 tot en met 6 lees je hieronder.

Het zelf maken van video’s voor je bedrijf kost je als ondernemer veel tijd, energie en zweetdruppels. Maar je doet het niet voor niets. Je doet het, omdat het rendement oplevert. Nieuwe klanten voor je product of dienst. Toch komt er helaas veel meer bij kijken dan even een video’tje schieten. Er komt strategie bij kijken. In deze blog geef ik je 6 tips, zodat de volgende video’s meer klanten voor jouw bedrijf oplevert. Laten we snel beginnen met de tips.

Tip 1: Waardevolle content

Een klant zal bijna nooit “koud” van jou kopen. Je moet eerst iets geven. Laten zien dat je verstand van zaken hebt. Dat je weet waar je over praat. Kortom geef waardevolle content in je video. Naast dat je hierdoor je expertise laat zien, houdt je de kijker er ook bij. Het is interessante informatie waar de kijker in de praktijk echt iets mee kan doen. Geen bla bla verhaal.

Stem de inhoud van je video ook af op de behoefte van je doelgroep. De doelgroep, zijn die personen die jouw toekomstige klanten (kunnen) worden.

Daarnaast moet je voorkomen dat een kijker naar jouw video afhaakt. Immers als de kijker niet verder kijkt, kun je ook niets verkopen. Door waardevolle content te geven, bereik je dit al voor een groot deel. Het andere deel is dat je deze 8 tips opvlogt om te voorkomen dat kijkers afhaken.

Tip 2: Vertrouwen

Als een klant iets van je koopt, heeft hij/zij vertrouwen in jou of jouw product of dienst. Als zelfstandig ondernemer ben jij het gezicht van je bedrijf. Laat dit gezicht zien. Naast het visitekaartje, creëer je ook vertrouwen bij de kijker. Dit vertrouwen heb je echt nodig als je meer klanten wilt krijgen door YouTube video’s.

Meer klanten door video krijg je door jezelf te laten zien

Meer klanten door video, krijg je door jezelf te laten zien

Helaas zal de kijker ook een schifting maken: spreekt de persoon in de video mij aan. Maak je hier niet druk over. Dit is het zelfde als in “real life”, ook dan beoordelen mensen (onbewust) of jij als ondernemer de juiste persoon bent om zaken mee te doen.

Tip 3: Juiste opbouw van de video

Wil je rendement halen uit je video, dan is mijn advies om je video niet te lang te maken. Eén, hooguit twee minuten is lang genoeg. De tijdspanne van de kijker wordt steeds korter. Of te wel: video’s worden steeds sneller weggeklikt. Hoe langer de video, des te groter de kans dat de kijker het einde met de call to action niet haalt.

Kijk ook naar de 4 tips voor een juiste opbouw van je video. Hierbij is het belangrijk om op het einde van je video een zogenaamde “call to action” toe te passen.

Ook inhoudelijk moet de video goed en professioneel overkomen. Er moet aandacht aan besteed zijn. Ook dit draagt bij aan het vertrouwen van klanten. Met deze 10 presentatietips moet het zeker goed komen.

Tip 4: Vindbaarheid

Je kunt nog zo’n geweldige video maken, als de video niet gevonden wordt, is alle moeite voor niets geweest. Klanten blijven uit. Zeven jaar geleden was het nog eenvoudig om binnen een paar uur met een bepaalde zoekterm op pagina één van de zoekresultaten van YouTube te komen.

Tegenwoordig raakt YouTube steeds meer verzadigd. Hierdoor wordt het steeds moeilijker om boven te komen drijven met je video. Toch is één aspect het allerbelangrijkste voor de vindbaarheid: waardevolle content. YouTube vind kijktijd het aller belangrijkste. Immers hoe langer een video wordt bekeken, hoe relevanter deze zal zijn voor de zoekterm waar de video op gevonden wordt.

Het tweede belangrijke aspect voor vindbaarheid is een goede optimalisatie (video seo). Kortom je moet aan YouTube wel vertellen waar je video over gaat, anders kan de video op een bepaald woord of zin ook niet gevonden worden.

Om klanten te krijgen met je video moet je video wel vindbaar zijn

Om klanten te krijgen met je video, moet je video wel vindbaar zijn (op YouTube en Google)

Tip 5: Mailinglijst

De kans dat een kijker gelijk na het zien van een YouTube video een product of dienst afneemt, is bijzonder klein. Je moet eerst een band opbouwen. Dit kun je online perfect doen met een mailinglijst. Dit doe ik ook bij mijn YouTube video’s. Mijn call to action is het gratis e-book “10 videomarketing tips voor beginners”.

Tip 6: Lange adem

Daarnaast is videocontent, een kwestie van een lange adem. Post één maal per twee weken een waardevolle video op YouTube. Hierdoor worden je kansen groter dat je gevonden wordt op YouTube, profileer je jezelf als een expert op je vakgebied, kun je de videocontent gebruiken op je website en worden je andere video’s op YouTube ook beter gevonden.

Helaas merk ik vaak dat ondernemers de moed opgeven, als hun eerste video niet goed gevonden wordt op het internet. Dat is jammer, want videocontent wordt steeds belangrijker om je bedrijf goed vindbaar te krijgen op het internet.

Nog meer tips voor meer klanten met video?

Zo dit waren ze dan. De tips en handvaten, waardoor jij meer klanten krijgt met je video’s. Kijk ook naar mijn 6 tips voor een succesvolle videomarketing strategie.

Wil jij een professionele video waarmee je jezelf goed presenteert?

Goed voor de dag komen in een video? Een video die voor jouw bedrijf werkt?  Meer klanten oplevert. Neem dan contact met mij op.

Over de schrijver
Reactie plaatsen