Meer Klanten? Waarom Een Uniek Product Belangrijk Is

Meer Klanten? Waarom Een Uniek Product Belangrijk Is

Wil jij meer klanten? Download dan mijn gratis e-book10 direct toepasbare tips voor meer klanten”. Naast deze direct toepasbare tips zijn er nog meer belangrijke punten om meer klanten te “scoren”. Eén daarvan is een uniek product.

 

Waarom een uniek product?

Mensen zijn dol op unieke producten /diensten. Ze kunnen er mee pronken, en dat doen ze ook. Ze zijn trots dat ze dit unieke product hebben gekocht, want dit heeft niemand anders “behalve ik”. Een uniek product verkoopt een heel eind zichzelf. Klanten die het product bij je afgenomen hebben, zullen meestal vanzelf reclame voor jou gaan maken (zonder dat ze het door hebben). Het zal niet de eerste keer zijn dat iemand vraagt waar je het product hebt gekocht. Daarnaast vertellen klanten doorgaans ook over je bedrijf, als ze tevreden zijn geweest over je bedrijf.

 

Verder ben je onderscheidend ten opzichte van de concurrentie. Alleen jij verkoopt het unieke product. Dat is dus één van je unieke verkooppunten (USP).

 

Hoe maak je een uniek product?

Het is makkelijker dan je denkt. Wees creatief. Door iets net op een andere manier. Laat je creativiteit de vrije loop. Spar met anderen. Liefst met personen die je product / dienst niet kennen en ook helemaal geen relatie hebben met de vakrichting die je uitoefent. Stel je vraag ook aan anderen. Bijvoorbeeld leg aan je klanten uit dat je aan het nadenken bent over een uniek product waarmee je . Vraag aan je klanten om mee te denken. Stel hier een “prijs” tegenover. Bijvoorbeeld dat elke inzending kans maakt op een…

 

Je mag uiteraard ook sparren met mij. Stuur me een mailtje : info@theodekleijn.nl

Over de schrijver
Jules van der Linden
Door

Jules van der Linden

op 15 Dec 2017

Dag Theo, Ik heb een redelijk uniek produkt. Titanium sieraden. Oorstekers die iedereen kan dragen, geen allergie mogelijk bla bla bla... Ik woon in Frankrijk en verkoop vooral op artisanale markten en kerstmarkten ,zoals nu in deze tijd.. Ik verkoop altijd goed als er mensen zijn, maar helaas....ieder jaar minder bezoekers op deze evenementen. Waarschijnlijk omdat men online aankopen doet? Dus ook aan een website begonnen, maar die wordt niet gevonden... Nu ga je mij waarschijnlijk zeggen dat ik dagelijks berichten moet plaatsen op social media? Is dsat de enige manier? Dagelijks tijd besteden aan slijmerige berichten waar ik eigenlijk een hekel aan heb? Zie jij een andere optie? Aansluiten bij een grote verkoper? Kan zoiets? Haha, ik vraag je te veel neem ik aan.... Het seizoen is redelijk catastrofaal, ik ben wanhopig op zoek naar een oplossing... Met vriendelijke groeten, Jules en Susanne

Theo de Kleijn
Door

Theo de Kleijn

op 15 Dec 2017

Hoi Jules en Susanne, Helaas is er nog geen ideale manier en verschilt het per branche en situatie wat de beste stappen zijn. Uiteraard kun je er altijd voor kiezen om online te adverteren, maar ook daar heb je ervaring voor nodig (om winst te maken met adverteren. Je kunt eens naar dit artikel kijken: https://theodekleijn.nl/hoe-bereik-ik-mijn-doelgroep/ Succes.

Reactie plaatsen