Mobile Responsive Video Player Voor YouTube Filmpjes
05 oktober 2014 

Mobile Responsive Video Player Voor YouTube Filmpjes

Mobile responsive video player: schalen jouw filmpjes ook mee met de afmetingen van het scherm van je websitebezoeker? Die van mij sinds enkele weken wel. Hoe jij filmpjes op jouw website ook kunt laten meeschalen met het scherm van je websitebezoeker, lees je in dit blogartikel.

Het toepassen van video’s op je website, vergroot het gebruiksgemak van je websitebezoekers. Ze hoeven geen ellen lange teksten door te lezen. Geen moeite meer te doen om te scrollen.

Op veel websites met video moet de websitebezoeker echter nog wel iets doen. Zo moeten ze in- of uitzoomen op het filmpje, omdat de grootte van het filmpje niet meeschaalt. Ook bij mobile responsive websites zie ik dit. De website schaalt dan wel mee, maar de video niet. Misschien geldt dit ook voor jouw website? Test het eens!

Ik kwam er zelf ook achter. Was in de veronderstelling dat ik een mobile responsive website had, dus dat ook de filmpjes wel meeschaalde. Niet dus! Hier kwam ik achter toen ik een filmpje op mijn website met mijn smartphone wilde bekijken. De tekst en plaatjes schaalde keurig mee. Maar de video: die was nagenoeg even groot als op mijn computerscherm.

Voorkom dat websitebezoekers afhaken

Het meeschalen van je video met de grootte van het scherm van je websitebezoeker is erg belangrijk. Je voorkomt hiermee dat de websitebezoeker een extra actie moet ondernemen, om je website goed te kunnen raadplegen. Deze extra actie heeft tot gevolg dat meer websitebezoekers afhaken. Je website moet tegenwoordig zonder moeite te zien zijn. Op en top gebruiksvriendelijk dus.

Tijd dus om ook de video’s op je website mee te laten schalen. Maar hoe doe je dat?

De oplossing voor het meeschalen van je filmpjes op je website is de YouTube Embed Plugin . Dit is een gratis plugin voor WordPress websites. Naast het meeschalen bevat deze plugin nog enkele interessante opties, zoals:

Download nu de YouTube Embed Plugin

Wil jij ook video’s toepassen op je website?

Starten met het maken van video om zodoende je website gebruiksvriendelijker te maken?  Download dan mijn gratis e-book “10 video marketing tips voor beginners” en begin vandaag nog.

Laat onder dit blogartikel ook even je reactie achter over jouw ervaring met deze WordPress plugin.

Mobile Responsive Video Player Voor YouTube Filmpjes

Mobile Responsive Video Player Voor YouTube Filmpjes

Over de schrijver
Reactie plaatsen