Moet Je Een Intro Toepassen Voor Jouw Video?
31 oktober 2013 

Moet Je Een Intro Toepassen Voor Jouw Video?

Je wilt als zelfstandig ondernemer je video iets extra’s geven. Een flitsende intro van 10 seconden. Een intro wat je ook voor andere video’s kunt gebruiken. Maar is dit wel verstandig?

 

Mooi intro niets mis mee

Een intro met mooie muziek, flitsende beelden eventueel aangevuld met voorbijkomende tekst. Zomaar een willekeurig introfilmpje:

  Op zich is er niets mis met een mooie intro, maar als je rendement uit je video wilt halen (en dat wil je als ondernemer) is een intro niet verstandig.

 

Geen intro in jouw video!

Kijkers van YouTube video’s haken snel af, als de informatie die ze nodig hebben niet snel getoond wordt. Je wilt bijvoorbeeld  weten hoe je bruine plekken in je gazon voorkomt. Via Google of YouTube heb je wat videozoekresultaten gevonden. Het eerste filmpje begint met een intro.. 2 seconden …6 seconden …. 10 seconden… nog steeds alleen de intro. Gevolg: je klikt de video weg, omdat je niet snel krijgt waar je naar op zoek bent.

 

Maar hoe dan wel?

Uiteraard heb je wel een inleiding nodig om te vertellen waar je video over gaat. Je moet de kijker gelijk nieuwsgierig maken. “Hongerig maken” voor wat komen gaat.

Bijvoorbeeld: “In deze video geef ik jouw 5 tips hoe je kunt voorkomen dat je bruine plekken in je gazon krijgt”. Na deze inleiding kun je eventueel een kort (flitsende) introvideo geven van niet langer dan 6 seconden. De kijker zal het niet heel erg vinden om nu te kijken naar de introvideo, omdat hij weet dat hij dadelijk de waardevolle informatie krijgt (waar hij naar op zoek is). Als de introvideo dan ook nog helemaal in de stijl van het onderwerp is dan zal de kijker hier nog minder moeite mee hebben.

Voordeel van het toepassen van een introvideo na de inleiding is een stukje professionaliteit en herkenbaarheid. Al helemaal als de video deel uit maakt van een serie.

Moet Je Een Intro Toepassen Voor Jouw Bedrijfsvideo: Ja of Nee?

Over de schrijver
Reactie plaatsen