Moet Je Je Eigen Naam Noemen In Jouw YouTube Film?
08 augustus 2014 

Moet Je Je Eigen Naam Noemen In Jouw YouTube Film?

Is het verstandig om in je YouTube film je eigen naam te noemen? In deze blog het antwoord en  handige tips!

Jezelf Voorstellen In Een YouTube Video: Doen of Niet Doen?

Ik kijk vaak naar YouTube films van ondernemers. Leuk om te zien hoe ondernemers films maken voor hun bedrijf. Ook leuk om te zien wat ze goed doen en wat ze minder goed doen. Ik leer veel van dat soort films. Maar een terugkomende vraag die bij elke film gesteld kan worden: stelt de ondernemer zich persoonlijk voor door zijn naam te noemen?

 

In mijn films stelde ik mezelf wel voor, maar met een slider/ondertiteling. Ik noemde dus niet mijn eigen naam. Echter sinds juli 2014 ben ik tot een ander inzicht gekomen…

 

Het noemen van je naam in de film heeft voordelen

Het persoonlijk voor de camera noemen van je eigen naam heeft voordelen. Zo zien kijkers wie je bent en horen hoe je heet. Deze combinatie blijft goed hangen. Daarnaast is het eigenlijk voor zelfstandig ondernemers een must. Ze zijn het visitekaartje van hun eigen bedrijf. Dus laat jezelf dan ook zien en vertel wie je bent (als je iemand vreemds tegen komt op een bijeenkomst, dan stel je jezelf toch ook persoonlijk voor door te spreken. Je steekt niet gelijk van wal en gaat er vanuit dat de ander wel op je naamkaartje kijkt, wie je bent).

 

Tips

  1. Zeg naast wie je bent, ook wat je doet. Het vertellen wat je doet, doe je bij voorkeur in 1 korte zin. “Mijn zin” is: “ik help ondernemers met videomarketing”.
  2. Gebruik ook een slider/ondertiteling waarin je je naam en wat je bent laat zien.
  3. Begin je film niet met je naam en wat je doet. Vertel dit later. Een goed moment is dat je je naam vertelt na de introductiefilm.
  4. Vertel je naam altijd op een vast moment in de film. Een duidelijke structuur van je film geeft rust en herkenning voor de kijker. Daarnaast zal de kijker op den duur je naam gaan zeggen (in gedachte of hard op) op het moment dat jij je naam zegt. Erg goed voor de branding van jezelf dus.

 

Dit is mijn eerste YouTube film waarin ik mijn naam noem. Bekijk hem even en let er ook op, op welk moment in de film dit voorbij komt + hoe het dan zit met de ondertiteling.

 

Over de schrijver
Reactie plaatsen