Wat Moet Je Niet Vergeten Bij Een Belangrijke Video Opnamen?
16 april 2016 

Wat Moet Je Niet Vergeten Bij Een Belangrijke Video Opnamen?

Wat moet je in ieder geval niet vergeten, als je een video-opname maakt die je geen tweede keer kunt maken? In deze video het antwoord.

Niet vergeten bij belangrijke video-opnamen

Als je de bovenstaande video bekijkt, hoef je de onderstaande tekst niet te lezen!

 

Tekst uit de video:

Niet vergeten bij belangrijke video-opnamen

Als je als ondernemer een video maar één keer kunt opnemen, zoals bijvoorbeeld een interview video, waar moet je dan absoluut rekening mee houden? In deze video het antwoord aan de hand van een praktisch voorbeeld. Hoi, mijn naam is Theo de Kleijn en ik help ondernemers met video marketing. In deze video dus antwoord op de vraag waar je als ondernemer absoluut rekening mee moet houden als je een video maakt die je geen tweede keer opnieuw kunt doen. Ik leg het uit aan de hand van een praktisch voorbeeld, dus laten we snel beginnen.

Vorige week maandag gaf ik de praktische workshop videomarketing. Na afloop van de workshop interviewde ik enkele deelnemers en vroeg hun naar hun ervaring. Als laatste interviewde ik Ron. Bij Ron moest ik de camera wat hoger zetten. De videocamera. Voor het interview gebruikte ik deze externe microfoon. Dit is een richtmicrofoon. Deze richtmicrofoon is via dit kabeltje aangesloten op de videocamera. Omdat ik bij Ron de videocamera iets hoger moest zetten, is het kabeltje wat los geraakt. Deze is iets uit de aansluiting gekomen. Doordat deze microfoon iets los is geraakt is het geluid wat krakerig opgenomen. Dat is jammer, want Ron had een erg leuke videoreview. Nu heb ik het dus zo moeten knippen dat alleen de niet krakerige stukken te horen zijn.

Wil je de videoreview nakijken. Dan kan dat. Klik dan even op deze video. Ik had de krakerige videoopname kunnen voorkomen, door te werken met een hoofdtelefoon en die hoofdtelefoon aan te sluiten op mijn videocamera. Doordat ik dan tijdens de opname luister wat er gezegd wordt, kan ik dus het geluid monitoren en weet ik zeker dat het geluid er goed op staat. Uiteraard moet voor deze optie je videocamera uitgerust zijn met een aansluiting voor een hoofdtelefoon. Heeft je videocamera geen aansluiting voor een hoofdtelefoon, dan kun je als alternatief een externe voice recorder gebruiken. Bijvoorbeeld van Zoom.

Dan kun je je hoofdtelefoon inpluggen op die externe voice recorder. Als je een videoppname maar één keer kunt doen, is het dus belangrijk om tijdens de videoopname het geluid te monitoren door middel van een hoofdtelefoon. Heb je nog vragen naar aanleiding van deze video? Laat jouw vraag dan in het reactieveld onder deze video even achter en ik beantwoord jouw vraag zo spoedig mogelijk. Als je deze video waardevol vindt, geef hem dan even een duimpje omhoog. Tot slot: download hem gratis als je aan de slag wilt met videomarketing voor je bedrijf. Het e-book, het gratis e-bookje 10 videomarketing tips voor beginners. Ik wens je tot slot nog een hele fijne dag toe. Heb je nog een vraag naar aanleiding van deze video, geef hem dan even een duimpje. Heb je nog een vraag naar aanleiding van deze video.

Over de schrijver
Reactie plaatsen