Nieuwe Klanten Zitten Om De Hoek.......

Nieuwe Klanten Zitten Om De Hoek.......

Nieuwe klanten om de hoek! Jazeker het kan. Wil je als zelfstandig ondernemer niet ver reizen? Lees dan snel verder, want jouw nieuwe klanten “zitten om de hoek”.

Er zijn vast lokale bedrijven die jouw expertise en dienst uitstekend kunnen gebruiken. Maar waarom zijn ze dan nog geen klant van jou? Dat kan diverse oorzaken hebben. Eén van de meest voorkomende oorzaken is dat zij niet weten wat jij voor hun kunt betekenen. Een andere oorzaak is dat ze jouw bedrijf helemaal niet kennen: “Ik wist niet dat jij een eigen bedrijf hebt”

 

Adverteren, maar dan andersom

Om naamsbekendheid te krijgen, kun je gaan adverteren (om daarna maar te hopen dat locale bedrijven vanzelf bij jou aankloppen). Nee, beter is om de rollen om te draaien. Neem zelf contact op met locale bedrijven en maak ze nieuwe klanten van jouw bedrijf. Doorgaans moet je dan wel uit je “comfortzone” treden, omdat je niet gewend bent om de rollen om te draaien. Gewoon doen. Je zult merken dat het jou extra energie geeft…. en niet onbelangrijk: meer klanten op fietsafstand!

 

Hoe te werk?

  1. Maak een overzicht van locale bedrijven die jouw ervaring/dienst mogelijk nodig hebben. Denk aan “hulp” in plaats van verkopen. Welke bedrijven zitten met bepaalde problemen die jij kunt oplossen?
  2. Benader het bedrijf eerst telefonisch. Geef aan dat jouw bedrijf vlakbij het bedrijf in de buurt zit. Dit schept al enigzins een band. Meer tips over het telefonisch “koud” benaderen van een bedrijf lees je hier.
  3. Zorg voor een afspraak bij het bedrijf. Leg uit wat jij voor het bedrijf kunt betekenen. Zorg dat er een win-win situatie ontstaat: het bedrijf is blij met jou, omdat jij het probleem oplost; jij bent blij omdat je er zo weer een klant bij hebt.

 

Kan het nog makkelijker?

Jazeker. Je kunt ook kiezen voor de “nieuwe klanten komen vanzelf naar mij toe” strategie. Hoe dat werkt? Klik hier voor meer informatie en laat klanten naar jou toekomen!

Over de schrijver
Reactie plaatsen